dimecres, 28 de març del 2012

ENE recolza plenament la vaga del 29 de març i encoratja tota la societat a participar-hi

L'Entesa Nacionalista i Ecologista (ENE) recolza plenament la vaga del 29 de març i encoratja tota la societat eivissenca, fins i tot als empresaris, a exercir el seu dret de vaga i a manifestar-se en contra de la reforma laboral impulsada pel Govern de Rajoy.

ENE considera que la reforma laboral aprovada pel Govern espanyol del PP és el més gran atac als treballadors i treballadores que s'hagi fet en molt de temps. És sobretot una reforma que serveix per abaratir l'acomiadament; o el que encara és pitjor: inclou molt poques mesures que incentivin realment la contractació laboral per tal de lluitar contra l'atur. De fet, els mateixos responsables de Treball han reconegut que la reforma laboral no crearà llocs de feina.

Amb aquesta reforma laboral les condicions laborals (horaris, sous, tasques, etc) podran ser canviades pels empresaris cada cop que els vingui de gust. Els treballadors i treballadores no tindran cap més remei que acceptar-ho, o anar-se'n al carrer, o en el "millor" dels casos cobrar una minsa prestació d'atur. Els convenis laborals poden ser suspesos (teòricament amb una negociació prèvia, però a la pràctica qui decidirà serà només la part més forta de la relació laboral, és a dir, l'empresa).

Encara que sembli incongruent, ENE considera que el sector empresarial també ha de donar suport a la vaga, i no acceptem, per exemple que des de la PIMEEF facin una anti-crida en contra d'aquesta vaga la qual farà tirar enrere tot l'Estat sencer. No creiem que a mig termini a cap sector beneficiï la reforma, inclòs l'empresarial. Seria com el peix que es mossega la cua. Si amb la reforma els empresaris poden fer el que vulguin i la societat s'empobreix encara més i més (més aturats, amb menys prestacions, treballadors i treballadores cada cop amb els salaris més baixos), qui comprarà els seus productes, o qui farà ús dels serveis que ofereixin els empresaris que acomiaden sense més, o abaixen els sous al seu antull. Els empresaris tampoc no podran sobreviure, i no creiem que puguin viure només del comerç exterior.

Que ningú li estranyi que empresaris com Elena Montes Macías de l'empresa "Kill The Loop" s'hagin manifestat a favor de la vaga i donaran suport als treballadors i treballadores no obrint les protes de les seves oficines. No cal dir res més sobre la postura que els empresaris hauríem de tenir en aquest sentit.

Si els treballadors no tenen feina o tenen un salari de supervivència, no compraran, i si no compren, els empresaris no tindran a qui vendre els seus productes. Per tant, treuran els seus treballadors al carrer, els quals tampoc no podran ser consumidors: una roda que portarà a la societat a un col·lapse.

No oblidem tampco que l'Estat només tindrà pèrdues amb els subsidis d'atur, deixarà de rebre les cotitzacions a la seguretat social i d'IRPF dels treballadors, a més hauran de pagar rendes mínimes quan l'índex d'empobriment continui pujant. Ens reiterem que a mig-llarg termini aquest nou sistema ens acabarà d'enfornsar encara més.

La situació econòmica i social actual fa que sigui necessari prendre mesures laborals per millorar la productivitat, per simplificar l'excessiu ventall de contractes possibles, i sobretot mesures que incentivin la contractació i, per tant, la creació de llocs de feina. Però no serà aquesta reforma laboral que ho aconseguirà, d'això des d'ENE n'estem completament segurs. Aquesta reforma fracassarà en el seu hipotètic objectiu de lluitar contra l'atur, perquè és fals que aquest sigui el seu objectiu real. En canvi, sí servirà per allò pel que ha estat feta: afeblir la posició del treballador/a.

Aquests són motius més que suficients per donar suport a la vaga general convocada pels sindicats el dijous 29 de març. Per això, ENE/PSM-Entesa us convida a participar d'aquesta vaga, no només com a treballadors/es, també com a consumidors/es, coma usuaris/àries dels serveis públics, etc... A les 18:30 hores tots i totes els eivissencs ens hem de trobar al passseig de s'Alamera (Vara de Rey), per tal de reivindicar els nostres drets.

Ara més que mai, hi hem de ser, perquè aquesta serà una de les moltes lluites que en els pròxims mesos i anys haurem de fer.

dimarts, 27 de març del 2012

ENE (PSM-ENTESA) exigeix a l'Ajuntament de Santa Eulària des Riu l'aplicació de Llei de Normalització Lingüística


L'Entesa Nacionalista i Ecologista (ENE) denúncia les senyalitzacions trobades pels carrers de Santa Gertrudis de Fruitera en castellà i considera molt negatiu l'actitud de l'Ajuntament de Santa Eulària des Riu con contra de la llengua pròpia de les Illes Balears.

L'Entesa Nacionalista i Ecologista (ENE)- PSM-Entesa, ha comprovat les diverses senyalitzacions repartides pels carrers de la població de Santa Gertrudis de Fruitera a les quals s'ignora completament la llengua catalana, llengua pròpia d'Eivissa i de les Illes Balears.

Aquest fet, a part de ser un insult al poble d'Eivissa, és absolutament il·legal, atès que infringeix la Llei de Normalització Lingüística de les Illes Balears de 1986 que diu que tots els organismes públics hauran de tenir retolades en llengua catalana totes les seves seus i instal·lacions.

Atès la presència de la llengua en qualsevol mitjà contribueix a reforçar positivament la percepció que els parlants tenen de la vitalitat del propi país, la qual cosa contribueix a l'enfortiment de la cohesió del grup i al refermament de la pertinença a aquest. A més, els organismes públics han de contribuir a la difusió d'actituds lingüístiques positives de l'ús d'aquesta. Tots aquests factors contribueixen a la solidesa dels grups lingüístics i n'asseguren la continuïtat.

Atès que la llengua catalana, pròpia de les Illes Balears, té el rang de llengua oficial d'acord amb la Constitució Espanyola, article 3.3. el qual especifica la diversitat lingüística de l'Estat i que és un patrimoni que ha de ser objecte de respecte i protecció especials.

Atès que l'Estatut d'Autonomia de les Illes Balears, a l'article 3.3., estableix el compromís de les institucions de les Illes Balears de garantir la igualtat plena de les dues llengües oficials pel que fa als drets dels ciutadans de les Illes Balears. D'altra banda, la Llei 3/1986, de 29 d'abril, de Normalització Lingüística a les Illes Balears estableix, entre els seus objectius bàsics el de fer efectiu l'ús progressiu i normal de la llengua catalana a l'àmbit oficial.

ENE exigeix a l'Ajuntament de Santa Eulària des Riu procedeixi amb immediatesa a retolar en llengua catalana tota la informació i senyalització escrita a l'abast públic a qualsevol espai del municipi. Així mateix, insta al mateix a aprofitar l'avinentesa per a repassar la retolació de la resta de senyals i indicadors de tots els seus carrers i vies del municipi a fi i efecte que en tots ells hi consti la llengua catalana.

Reclamar a l'Ajuntament de Santa Eulària des Riu que tots els avisos, els anuncis públics i la publicitat de tota mena, es faci en català, tret d'aquells on la finalitat dels quals requereixi la utilització d'una altra llengua.

Per totes aquestes qüestions, amb data 27/03/2012 ha tingut entrada al Registre General d'Entrada de l'Ajuntament de Santa Eulària des Riu (002 Núm.201200003348) aquesta denúncia i petició plenament raonada amb prova gràfica dels fets.

divendres, 2 de març del 2012

Calçotada!



Feia temps que no preparàvem una de les nostres torrades-calçotada. Doncs ja tenim data. El proper diumenge 11 de març a les 13:00h a l'àrea recreativa de Can Pere Mosson (Sant Llorenç de Balàfia) celebrarem aquesta activitat la qual consistirà en una degustació dels famosos calçots, acompanyats per la corresponent salsa de romesco, carn variada, pa, beguda i postres. Tot aquest menú tindrà un cost de només 15€ per adult i de 10€ per als menors de 10 anys. A banda s'elaborarà el tradicional cafè caleta.

Si esteu interessats/ades aviseu-nos amb antelació (per mail o per telèfon 971.304.016 - 600.641.041), i així podrem organitzar millor el dinar.

Esperem comptar amb la teva presència i passar un dia molt agradable!