dijous, 14 de febrer del 2013

L'Entesa d'Eivissa (MÉS) insta el PP a aprovar la ILP sobre les hipoteques


L'Entesa d'Eivissa (MÉS) insta el PP a aprovar la ILP sobre les hipoteques: cal solucionar aquest drama; si no, el PP en serà responsable.

“Les institucions democràtiques no poden girar l’esquena al clam social per aturar els desnonaments i aprovar la dació en pagament”.

El grup parlamentari de l'Entesa d'Eivissa, MÉS ha valorat positivament el fet que el Congrés dels Diputats hagi acceptat la tramitació de la Iniciativa Legislativa Popular per paralitzar els desnonaments, regular la dació en pagament amb efectes retroactius i els lloguers socials, promoguda per la Plataforma d’Afectats per les Hipoteques (PAH). Ara, des de l'Entesa d'Eivissa (MÉS) insten els diputats i senadors de les Corts Generals espanyoles a aprovar íntegrament aquesta iniciativa, ja que és la millor solució al drama dels desnonaments, i està avalada per més de 1.400.000 signatures de suport.

Entesa lamenta els darrers suïcidis de persones que havien de ser desnonades (ahir, un matrimoni que vivia a Cas Català, i avui un home que estava a punt de ser desnonat a Alacant), i se solidaritza amb les seves famílies. Des de l'Entesa consideren que s’ha d’aturar immediatament aquest drama que afecta a milers de famílies a les Illes Balears i a la resta de l’Estat.

La formació d’esquerres i sobiranista insta especialment el PP, partit que té la majoria parlamentària a Madrid, a aprovar les solucions que planteja la PAH, que compten amb el suport de milions de ciutadans. Des de l'Entesa consideren que les institucions democràtiques no poden girar l’esquena al clam social per aturar els desnonaments de manera immediata i per aprovar la dació en pagament com a solució per a aquelles persones que no poden fer front al pagament de les hipoteques.

L'Entesa d'Eivissa considera que si el PP no utilitza la seva majoria política per solucionar aquest drama que cada dia es cobra noves víctimes, aquest partit i els seus dirigents també seran responsables de la situació.

L'Entesa d'Eivissa dóna suport als treballadors d'IB3 en vaga i critica la censura dels informatius per no informar-ne


El grup parlamentari d'Entesa, MÉS, farà una pregunta parlamentària a la comissió de control.

L'Entesa d'Eivissa manifesta el suport als treballadors d’IB3 en vaga, que protesten davant l’amenaça d’un ERO que pretén acomiadar 11 persones que treballen per l’UTE Videoreport/BGL, encarregada de l’àrea d’emissions d’IB3TV (un terç de la plantilla), així com baixar el 10% dels sous. La vaga ha provocat la interrupció del senyal de la televisió pública.

El grup parlamentari de l'Entesa d'Eivissa, MÉS, plantejarà una pregunta parlamentària a la propera sessió de control de l’EPRTVIB per saber quines gestions fa la direcció de l’ens per evitar els EROs, l’augment de la precarietat laboral al seu si i la minva de qualitat del servei públic.

Així mateix, l'Entesa d'Eivissa critica que els informatius d’IB3 i la comunicació corporativa de l’ens censurin la informació sobre la vaga, fet que arriba al punt que la cadena pública no informa de les raons per les quals s’ha interromput la seva emissió.

Des de l'Entesa reiteren que la mala gestió a IB3 està produint acomiadaments i precarietat laboral a les empreses concessionàries de l’ens públic, així com un empitjorament de la qualitat del servei públic que ofereix. La formació considera que el Consell de Direcció d’IB3 (i, en particular, el director general) no es poden rentar les mans davant aquesta situació.

dimecres, 13 de febrer del 2013

L'Entesa d'Eivissa insta el Govern a fer un nou centre de salut a la ciutat d'Eivissa


Rebutja que el PP i el Govern vulguin estalviar amb l’atenció primària.

L’Entesa d’Eivissa critica durament el recent avís de la Conselleria de Salut del Govern de les Illes Balears sobre el manteniment del Centre de Salut Can Misses en l’edifici del Centre de Salut Vila, i deplora que el Govern de les Illes Balears i el PP pretenguin estalviar 33 milions d’euros en un camp tant prioritari com és el de l’atenció primària i la salut pública.

Els sobiranistes eivissencs denuncien que l’àrea de prestació de la ciutat d’Eivissa no es pot permetre que un mateix edifici aglutini per més temps dos centres de salut en un. Els sobiranistes i ecologistes eivissencs denuncien que el passi del Centre de Salut Can Misses a l’edifici del del Centre de Salut Vila, a l’avinguda Vuit d’Agost, era provisional mentre es feia la reforma i ampliació de l’Hospital de Can Misses. La salut pública a Eivissa no es mereix que un sol centre de salut segueixi constrenyit per l’increment de personal sanitari i usuaris que comporta la solució de “dos centres en un”, apunten des de l’Entesa d’Eivissa.

Per tant, el partit sobiranista eivissenc considera que és ben hora que la Conselleria de Salut busqui una solució dins l’àrea del nou Hospital de Can Misses, que hi cap, ateses les seues faraòniques dimensions; com a mínim, el conseller Sansaloni hauria d’instar l’Ajuntament d’Eivissa a la prompta cessió d’un solar per a l’erecció d’un nou centre de salut a la ciutat d’Eivissa. I, si pot ser, dins el nucli urbà, millor, per qüestions de mobilitat i proximitat.

diumenge, 10 de febrer del 2013

L’Entesa insta les administracions a no donar cap tracte de favor als desenvolupistes plans de Matutes per a Platja d'en Bossa


Cap llinatge ni cap pla privat requereixen de favors ni lleis ad hoc.

Atès que el Grup d’Empreses Matutes presentà el que anomena “pla d’excel·lència” per a Platja d’en Bossa, i que en la presentació es demanava a les administracions implicades l’agilització de la seua iniciativa mitjançant un tractament específic, l’Entesa d’Eivissa insta l’Ajuntament de Sant Josep, el Consell d’Eivissa, el Govern de les Illes Balears i òrgans com la Demarcació de Costes, a fer cas omís de la petició del grup empresarial eivissenc, i a donar als seus plans el mateix tractament que a qualsevol ciutadà i a fer complir les lleis estrictament. A més, demana, per suposat, cap tracte de favor, per molt poderosos que siguin l’empresari, la magnitud del grup, o els contactes que tenen.

A l’espera de tenir-ne més informació, els sobiranistes i ecologistes eivissencs titllen el pla per a Platja d’en Bossa de mastodòntic, en ocupar 77 ha; d’endarrerit, en basar-se en l’ocupació massiva de terreny i en un model expansiu; de negatiu ambientalment pels efectes provocats sobre el medi ambient i per basar-se en una instal·lació res ecològica: el camp de golf; de molest, en provocar moltes remors en la construcció i en la seua explotació; de destructiu, per la incidència sobre terrenys, costa i mar; de contrari al petit i mitjà comerç, en preveure l’obertura d’una gran oferta comercial, propera a Sant Jordi i Eivissa.

Per altra banda, l’Entesa d’Eivissa troba preocupant i de mal gust que els promotors del pla citat l’equiparin al megadesenvolupisme d’Eurovegas, que s’instal·larà a Alcorcón (Madrid), amb un projecte també expansiu i necessitat de moltíssims “favors” administratius. Si el que pretenen és que Eivissa sigui una “perla” de la Mediterrània, objectiu compartit amb el partit sobiranista i ecologista eivissenc, el que han de promoure és precisament el contrari del que s’ha vengut fent des dels anys 1960; és a dir, l’excel·lència paisatgística i ambiental, la protecció del territori, l’esponjament de zones saturades, la no emissió de remors que molesten vesins propers i llunyans (com és el cas de l’Ushuaïa), etc.

Diario de Ibiza: "Entesa pide que no se le de un trato de favor a Matutes"