diumenge, 27 de març del 2011

L'Entesa continua el procés de confecció de llistes electorals i de programa per a les eleccions de maig

L'Assemblea General de Militants i Simpatitzants de l'Entesa Nacionalista i Ecologista d'Eivissa (ENE) reunida el passat divendres acordà continuar amb el procés encetat internament de confecció de llistes i del programa de cara a les eleccions locals, insulars i balears del 22 de maig.

En la sessió, a la que assistiren 25 persones, es constatà la necessitat que el nacionalisme d'esquerres i ecologista es presenti, que s'ha de continuar contactant amb persones militants i simpatitzants i que, malgrat no es podran presentar llistes a totes les circumscripcions electorals, es paga la pena seguir fent l'esforç de presentar-se a les eleccions. Alhora, l'assemblea es marcà el dia 8 d'abril com a termini per l'aprovació definitiva de llistes, candidats i programa.

Els nacionalistes d'esquerres i ecologistes assenyalen que són l'esquerra d'Eivissa, atès que constitueixen la única força electoral que defensa, des de postulats d'esquerres, l'autogovern d'Eivissa i l'ecologisme polític, tot des de la independència que dóna ser una formació d'estricta obediència eivissenca (amb l'ajud, això sí, de la resta de partits que integren la Federació PSM-Entesa Nacionalista). Altres formacions del progressisme, en canvi, s'han decantat pel centre polític (no només ara, sinó en el que duim de legislatura), en una coalició que, per si sola, no pot guanyar a nivell insular cap de les dues llistes i, per tant, és una coalició perdedora, com és el cas de PSOE-Pacte per Eivissa (PSOE-ERC). Altres, sense credibilitat per la seua submissió anterior al PSOE, s'han subordinat a un partit d'obediència estatista i que, sense escrúpols ni ètica, fagocita marques electorals nascudes de forma compartida amb altres formacions polítiques, en el cas d'ExC (EU més alguns independents).

Tanmateix, ENE desitja que totes les llistes que figuren en aquest comunicat puguin obtenir representació institucional i, des d'acords postelectorals, fer possibles majories de govern d'esquerres amb presència del nacionalisme i de l'ecologisme, pel bé d'Eivissa.