dissabte, 30 d’abril del 2011

Antoni Cardona reclama una ciutat d’Eivissa amb molta més cura pel patrimoni, el territori i el medi ambient


En roda de premsa celebrada aquest matí, l'Entesa Nacionalista i Ecologista d’Eivissa (ENE) ha presentat la seua candidatura a l’Ajuntament d’Eivissa, liderada per l’escriptor, editor i formador, Antoni Cardona Bonet. L’acte s’ha celebrat as Soto perquè per a ENE és una reclamació essencial que tot l'espai reverteixi a la ciutadania i que la residència militar passi a convertir-se en un alberg juvenil.

Cardona ha destacat que lidera la llista nacionalista, d'esquerres i ecologista perquè pretén una ciutat que tengui molta més estima pel seu valuós patrimoni històric, el seu petit territori i el seu medi ambient tant pressionat. En aquest sentit, Cardona ha dit que la gestió del patrimoni ha d’estar per davant d'interessos urbanístics i de ciutat, que el sostre de pobalció s’ha de reduir i que els PEPRI del nucli històric s’han de de redactar de nou perquè siguin més proteccionistes dels valors històrics.

El cap de llista d’ENE ha destacat que vol més equipaments educatius i culturals al municipi, a més d'aprofundir en la tasca de difusió de la llengua catalana i les polítiques d'integració de la població d'origen forani. Per altra banda, segons Cardona és essencial promoure el comerç urbà i la promoció de nous mercats municipals.

La sostenibilitat ha de ser un eix principal de la gestió municipal a Eivissa, i aquesta passa, entre altres coses, perquè la ciutat pensi més en els seus habitants i sigui menys sorollosa, més neta i amb uns comportaments més cívics.

Fixant-se en el lema de campanya d’ENE, “L’Eivissa que volem”, Cardona ha destacat que una Eivissa més sensible i tranquil·la ha de ser possible, que és només un somni.