divendres, 29 d’abril del 2011

ENE es postula com l'única formació progressista que es presenta en solitari i confia en obtenir representació insular per recollir la veu d’esquerres, identificada amb Eivissa i ecologista


En roda de premsa celebrada aquest matí, l'Entesa Nacionalista i Ecologista d’Eivissa (ENE) ha presentat la seua candidatura al Consell d’Eivissa i al Parlament de les Illes Balears, i ha remarcat que el partit estava obligat a presentar-se per no deixar orfe un espai polític ample (més enllà del propi partit eivissenc) que sintonitza amb l'esquerra, la identitat d’Eivissa i la protecció del territori, a més de ser una alternativa electoral amb molta gent decebuda amb les polítiques efectuades per PSOE i ExC en aquesta legislatura.

El cap de llista a ambdues comeses, Maurici Cuesta, ha subratllat que ENE és la única formació progressista que presenta tal com és i va néixer, sola, sense caretes, crosses o marques blanques, i que l’Entesa es presenta amb humilitat, ganes de fer feina, il·lusió i propostes i, sobretot, perquè la ciutadania recuperi la confiança amb la política clara, amb majúscules i amb la paraula donada i les ofertes electorals proclamades.

Els nacionalistes d’esquerres i ecologistes recorden que seran l'única força que es presenti conjugant progressisme, identitat i ecologisme, i que aquests seran els eixos bàsics del seu programa i la seua campanya electoral. En aquest sentit, Cuesta ha remarcat els següents eixos bàsics:

  • Un notable increment de l'autogovern per a Eivissa i les Illes Balears. En aquest sentit, ENE destaca la demanda del concert econòmic per acabar l'espoliació fiscal amb el que Espanya tracta Eivissa i la resta insular i per tenir els necessaris recursos econòmics per poder fer polítiques agosarades i inclusives, i que permetin sortir de la crisi oferint encara més prestacions socials, educatives i sanitàries.
  • L'augment de les competències del Consell (amb el traspàs de promoció turística, entre d'altres), del seu finançament, i la mancomunitat de serveis entre Consell i ajuntaments de serveis com la gestió de platges, la neteja, etc.
  • L'assumpció de competències claus com ports, aeroports i litoral per a les Balears i Eivissa.
  • Un nou Pla que incrementi la preservació i ordenació del territori, incorporant-hi el paisatge com element fonamental, i deixant la construcció en sòl rústic vinculada a activitats agràries, tal com recull la Llei del Sòl.
  • Rebutjar grans infraestructures, com és el cas de camps de golf, ports esportius o ampliacions portuàries.
  • L'ampliació de l'espai protegit a Eivissa i plans de gestió de les àrees ja protegides.
  • Una política patrimonial més activa, que posi el patrimoni historicoartístic en primera línia de les actuacions i de les inversions públiques.
  • Un notable increment en la dotació de nous equipaments educatius i l'assumpció d’autonomia de gestió per a la delegació a Eivissa i Formentera de la Conselleria d’Educació.
  • Polítiques de cohesió social i cultural més actives, impulsant plans d’integració, d'acollida i el paper del Consell en la normalització lingüística.
  • L'increment dels serveis socials i sanitaris.
  • Una economia sostenible, basada en el suport a les petites i mitjanes empreses i els emprenedors.

A més, des d’ENE han remarcat que el partit compta amb la força suplementària que representen els seus socis (PSM de Mallorca i PSM de Menorca) per poder dur endavant aquestes iniciatives.

Les llistes presentades per l’Entesa al Consell i al Parlament recullen candidats dels 5 municipis illencs i inclouen gent preparada i amb orígens geogràfics i professions ben diverses, com és la societat eivissenca.

Futurament, l’Entesa anirà desgranant els aspectes sectorials programàtics més destacats.