dissabte, 9 d’abril del 2011

ENE ratifica presentar-se al Consell i al Parlament, amb Maurici Cuesta com cap de llista en ambdues candidatures

Els nacionalistes d’esquerres i ecologistes d’Eivissa acordaren, per unanimitat, ahir, divendres, en Assemblea General de Militants i Simpatitzants presentar candidatura al Consell d’Eivissa i al Parlament de les Illes Balears i n’aprovaren les llistes, encapçalades en ambdós casos per Maurici Cuesta, secretari general de l'Entesa Nacionalista i Ecologista d'Eivissa (ENE).

Amb la participació de 25 persones, ENE acordà, així mateix, continuar treballant per a presentar candidats i llistes electorals en diversos municipis eivissencs, prioritzant la ciutat d’Eivissa, i esgotar el termini per a presentar candidatures, que finalitza el proper 18 d’abril. En aquells municipis on l’Entesa decideixi no presentar llistes electorals, s’aprovà que els nacionalistes d’esquerres i ecologistes d’Eivissa demanaran el vot en blanc, atès que cap altra candidatura vinculada amb el progressisme ofereix la confiança necessària per atorgar-li el vot.

ENE subratlla que es configura en l'esquerra i l’ecologisme d'Eivissa perquè cap altra oferta electoral oferirà aquesta necessària combinació, i que serà la única candidatura d’esquerres i eivissenca que es presenti sense cap marca blanca, sense tamisos. Els nacionalistes i ecologistes confien que podran obtenir representació institucional i que poden ser clau per la governabilitat d’Eivissa i de les Balears, això sí, des de majories progressistes i sense estar supeditada a cap pacte preelectoral ni cap camuflatge.

A nivell programàtic, l’increment de l’autogovern d’Eivissa, una millora important en el finançament institucional, la normalització de la llengua catalana i de la cultura d’Eivissa, una política territorial al servei de la preservació i la dinamització, la fugida de grans infraestructures, plans d’integració social i cultural, un augment considerable en inversions educatives, sociosanitàries i sanitàries, o l’impuls d’un turisme sostenible, seran, entre d’altres els principals eixos programàtics.

Properament es presentaran les llistes electorals.