dimarts, 12 d’abril del 2011

ENE vol reafirmar les emissions televisives en català, i celebra la predisposició francesa amb la Catalunya Nord


L'Entesa felicita la població de la Catalunya Nord, que, a partir d'ara podrà veure la televisió en la seva pròpia llengua, una cosa que hauria de ser normal i que ha estat facilitada per la disposició positiva del Govern francès.

Però, al mateix temps, posa de manifest la paradoxa que representa el fet que mentre l'Estat francès autoritza la difusió legal de TV3 a Perpinyà, al País Valencià la Generalitat valenciana prohibeix les seves emissions, extralimitant-se en les seues funcions. En aquest sentit, l'Entesa vetllarà perquè el Govern de les Illes Balears actual i el que surti de les properes eleccions insti l'Executiu central perquè deixi d'inhibir-se en aquesta matèria i forci València a admetre la recepció d'emissions televisives i radiofòniques en llengua catalana, procedeixin de les Balears o de Catalunya.

A més, l'Entesa lluitarà perquè el nou canal televisiu Esports 3 pugui veure's a Eivissa i que es rebi tota l'oferta televisiva i radiofònica de Catalunya i del País Valencià. Al mateix temps, emperò, l'Entesa vol expressar també la seva preocupació per la continuïtat de les emissions de Televisió de Catalunya a Balears, que tant ha costat assolir, si el Sr. Bauzá arribàs a posar en pràctica la seva política basada en retallar els drets bàsics de la llengua catalana a les Balears.