dilluns, 16 de maig del 2011

Els candidats d’ENE aposten per aprofundir en la participació ciutadana per a enfortir la democràcia i acostar la política a la ciutadania

Els candidats de l’Entesa Nacionalista i Ecologista d’Eivissa (ENE), Maurici Cuesta, al Parlament i al Consell, i Antoni Cardona, a l’Ajuntament d’Eivissa, remarquen la importància que té en els seus programes electorals l’aposta per l’aprofundiment de la participació ciutadana, aprofundint en el concepte de democràcia representativa, cercant vies d’aproximació al concurs de la ciutadania. Aquesta és una de les vies més eficients per acostar ciutadania i política institucional.

En el cas del Consell, Cuesta ha dit que ENE proposarà consultes populars davant la presa de decisions conflictives i transcendentals (com podria haver sét el cas de l’ampliació del port d’Eivissa, aquesta legislatura). Els nacionalistes promouran, a nivell de les Balears una iniciativa legislativa perquè es puguin dur a terme un referèndum sobre la sobirania, i altres consultes cabdals.

A la vegada, s’anirà introduint el concepte de pressuposts participatius. Cardona també ha remarcat que en el cas de Vila es duran a terme consultes populars en temes cabdals pel nostre municipi.

Els nacionalistes també volen que es fomentin les associacions de vesins, dotant-les de recursos, infraestructures, assessorament legal i formació perquè puguin desenvolupar la seva feina.

El cap de llista nacionalista i ecologista vol que el Consell sigui transparent en la seua gestió, a la vegada que els càrrecs d’ENE promouran l’ètica, la transparència, l’eficàcia en la gestió. Una altra mesura serà la creació d’un telèfon gratuït per al ciutadà amb el que pugui denunciar individualment les deficiències detectades en la gestió del Consell.

Des d’ENE es vol recuperar el prestigi en la política i la confiança en la paraula donada i les ofertes electorals. La ciutadania eivissenca s’ha anat allunyant de la política pels incompliments electorals i els plans ocults que practiquen PP i PSOE.

Cardona ha destacat que ENE donarà suport a les institucions que treballin pel foment de la nostra llengua, cultura i protecció del territori (IEE, GEN, Amics de la Terra...) per tal de què tenguin unes instal·lacions dignes per a desenvolupar les seves tasques, al mateix temps que se cediran locals per a totes les associacions de vesins i es crearà un casal d’entitats cíviques en el nucli històric.