dimecres, 3 d’agost del 2011

ENE vol que el 8 d'Agost sigui ben participatiu

Amb motiu de les Festes de la Terra i, especialment del 8 d'Agost, Diada d'Eivissa, l'Entesa Nacionalista i Ecologista d'Eivissa (ENE) adreçà un escrit, el primer d'agost, a la batlessa d'Eivissa demanant-li que tengués cura en que l'espai on se celebra la Berenada, as Soto, estigués ben neta i sense cap vehicle aparcat per a la tarda del dia 8, de tal manera que tot el públic assistent pugui gaudir de les activitats d'una festa tan popular sense obstacles. ENE ha fet aquesta demanda a l'Ajuntament d'Eivissa perquè està en mans d'un nou equip de govern, i no sap si serà ben conscient de la necessitat de preveure que l'espai estigui en les òptimes condicions. Des del 1999, en formar part dels equips de govern de llavors, ja feia aquest seguiment internament.

L'Entesa convida tota la ciutadania de l'illa d''Eivissa a participar de les Festes de la Terra i de la Berenada Popular as Soto, amb el desig que ciutadans i turistes gaudeixin de les festes i, a la vegada, prenguin part de la Diada d'Eivissa, el 8 d'Agost, commemoració del desembarcament de les tropes catalanes, el 1235. ENE veu amb satisfacció com sembla que, en els darrers anys, la Berenada Popular as Soto va adquirint més seguidors, recuperant-se una celebració ben festiva i popular que havia decaigut temps enrere. A més, la previsió d'activitats festives populars (concurs de fanalets i d'altres activitats) és una molt bona incorporació al programa.

El partit eivissenc d'esquerres i ecologista durà a terme una campanya de conscienciació entre militants i simpatitzants perquè assisteixin als actes convocats, especialment per la Berenada, oferirà aquella tarda una refrescant sangria, editarà un material divulgatiu del significat de les festes i publicarà un article d'opinió amb motiu del Dia d'Eivissa.