dimecres, 26 d’octubre de 2011

PSM-EN i Solidaritat signen un acord per aconseguir “el primer diputat sobiranista per les Illes Balears”


Biel Barceló (PSM-EN) i Uriel Bertran (SI) presenten el document a Palma, en virtut del qual SI reconeix com a “referent electoral” a la coalició PSM-IV-ExM de cara a les eleccions del 20N, i els nacionalistes mallorquins es comprometen a vehicular les propostes de SI al Congrés.

El PSM-Entesa Nacionalista i Solidaritat per la Independència (SI) han signat avui a Palma un acord de col·laboració pel qual “estudiaran les formes de col·laboració que afavoreixin, des del respecte i la sobirania de cada partit, l’assoliment dels respectius objectius polítics”, i “es comprometen a treballar per consolidar i fer créixer el sobiranisme polític als Països Catalans, i per fer efectiu el dret de decidir”. L’acord ha estat presentat pels secretaris generals de les respectives formacions, Biel Barceló (PSM-EN) i Uriel Bertran (SI).

Gràcies a aquest acord, SI dóna suport al PSM-EN i a la coalició PSM-IniciativaVerds-Entesa, “com a referent electoral a les Illes Balears” de cara les eleccions del proper 20 de novembre. I els diputats que aconsegueixi el PSM-EN “traslladaran al Congrés espanyol aquelles propostes de SI que, afectant als interessos del conjunt dels Països Catalans, s’acordin entre els òrgans de direcció de la coalició electoral i Solidaritat per la Independència”.

Biel Barceló i Uriel Bertran han valorat molt positivament l’acord. Barceló ha remarcat que “implica el reconeixement mutu” entre “dues forces sobiranistes”: “jo valor molt que Solidaritat hagi reconegut com a referent sobiranista a Balears a la Federació PSM-Entesa Nacionalista, de la mateixa manera que nosaltres valoram la feina que està fent Solidaritat, sobretot en el Parlament de Catalunya”.

Per la seva banda, Uriel Bertran ha destacat que “per Solidaritat per la Independència aquest acord és important, perquè estem davant d’unes eleccions que poden ser històriques a les Illes Balears, en la mesura que per primera vegada un diputat sobiranista que representi a les Illes pot ser present al Congrés dels Diputats. És una circumstància històrica que nosaltres valorem, i hi volem donar aquesta empenta perquè això pugui ser una realitat el proper 20 de novembre”.

El secretari general de SI també ha remarcat que l’acord amb el PSM-EN és una “fórmula de demostrar la pluralitat i la diversitat dels Països Catalans, des del respecte al dret de decidir de cadascun dels territoris”.

L’acord signat avui entre el PSM-EN i SI també inclou el compromís per fer possible el treball conjunt dels dos partits sobiranistes en el si de l’Aliança Lliure Europea (ALE), amb el suport del PSM-EN perquè SI n’esdevengui membre de ple dret.