dissabte, 14 de gener de 2012

L’Entesa demana la retirada de l’Avantprojecte de la reforma de la Llei de la Funció Pública per atemptar contra el català i la cohesió social


Ahir, divendres, l'Entesa d'Eivissa (ENE) presentà al·legacions a d'Avantprojecte de llei de modificació de la Llei 3/2007, de 27 de març, de la funció pública de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, impulsat pel Govern de les Illes Balears, amb les quals demana la retirada del mencionat projecte.

Entre els motius de les nombroses al·legacions presentades per la formació sobiranista d'Eivissa estan que és un projecte contrari a l'actual Estatut d’Autonomia de les Illes Balears, que fa que el català (llengua pròpia d'Eivissa i de les Balears) deixi de ser la llengua pròpia (com diu l'Estatut), que vulnera l'Estatut Basic de l'Empleat Públic (2007), que no garanteix que els funcionaris siguin competents en català i en castellà, que el coneixement del català no pot ser considerat un mèrit en l'accés a la funció pública, que no garanteix els drets lingüístics dels ciutadans, que contravé la Carta Europea de les Llengües i, a més, que romp el consens en matèria lingüística existent des del 1986.

Els sobiranistes eivissencs recorden en les seues al·legacions que hi ha nombroses sentències judicials que avalen que l'accés a la funció pública a les illes Balears passa, forçosament, pel coneixement de la llengua pròpia, la catalana. A més , troben “extraterrestre” considerar altra forma que no sigui la catalana per a la toponímia.

Des d'ENE es considera que el Govern en mans del PP està intentant fer de menys la llengua catalana, arraconant-la a una situació secundària (tal com feu el franquisme) i que només fa que legislar per carregar-se les senyes d'identitat en aquesta terra, impulsat per una radical espanyolisme, fruit de la pitjor cara que pot mostrar el partit conservador. A més, és especialment trist que el PP intenti aquest desmantellament i desprestigi en un moment en el qual la cohesió social és més necessària que mai.

Maurici Cuesta, secretari general de l'Entesa d'Eivissa, ha apuntat que “El català requereix d'impuls i de normalització, el contrari del que pretén el PP”, i es demana “què esperen els membres del PP d'Eivissa i els governants de les institucions eivissenques per reclamar a Simó Gornés (conseller d’Administracions Públiques) i José Ramón Bauzá (president del Govern) la retirada d'aquesta nova amenaça contra el poble eivissenc”.

Els sobiranistes eivissencs, per contra, observen amb satisfacció la mobilització perquè es presentin al·legacions per part de col·lectius i de persones, cosa que mostra que la societat eivissenca sap respondre a aquestes barrabassades i defensar les seues senyes d'identitat.