diumenge, 29 de gener del 2012

L’Entesa insta Consell i Govern a ignorar les pretensions desenvolupistes de Matutes a la Platja d’en Bossa i as Viver


Foto: Marco Torres, Última Hora

Davant les pretensions de l’empresari Abel Matutes de construir un camp de golf a la Platja d'en Bossa, un gran centre comercial i un port esportiu as Viver, l'Entesa d’Eivissa (ENE) insta el Consell d’Eivissa i el Govern de les Illes Balears a ignorar aquestes pretensions desenvolupistes i a fer-se front davant els cants de sirena de l'empresari i expolític eivissenc, per molt que hagi estat una figura clau del PP (partit governant, ara mateix) i la seua magnitud empresarial.

Els sobiranistes i ecologistes eivissencs consideren demostrat que el projecte de les autovies dels anteriors executius del PP es feren, entre d'altres coses, per afavorir Matutes en les seues pretensions d'ubicar un camp de golf en aquella zona de Sant Jordi. A més, defensen que Eivissa no necessita de més camps de golf. “L'excel·lència turística que tant pregona Matutes passa, el segle XXI, per la conservació del territori, del medi ambient, del litoral. Això és el que demana bona part de la demanda turística, i no models que poden trobar a altres indrets, com camps de golf i ocupació del litoral”, ha replicat Maurici Cuesta, secretari general de l'Entesa d’Eivissa (ENE).

En opinió del partit sobiranista i ecologista, Eivissa no necessita de més camps de golf perquè mai no podrà competir amb destinacions properes –Mallorca o Andalusia- que en tenen sobradament, i que no omplen. Així mateix, el complex comercial pensat posaria en perill l'oferta comercial propera, de la pròpia zona i de Sant Jordi. ENE recorda que sempre ha defensat la conveniència de mimar el petit comerç, de proximitat.

El cas del port esportiu des Viver és una altra mostra del desenvolupisme de sectors del PP i d'alguns empresaris illencs, que sempre pensen més en com carregar el litoral de grans infraestructures que en preservar-lo i evitar els grans impactes ambientals que comportaria la seua instal·lació sobre Eivissa, la posidònia i Formentera.

Finalment, l'Entesa recorda que tot pla per la millora de la zona turística de Platja d'en Bossa ha de ser actuant en favor del territori, reconduint els excessos que s'hi han produït, com fent esponjaments, i no afegint noves i grans ocupacions de territori, encara que siguin en terrenys privats. “El que sí té un gran impacte negatiu són models d'oci nocturn com el cas de l'Usuahaïa, que causa moltes molèsties a molts vesins i greuges a altres empreses, i que, tristament, pareix que s'estan escampant perillosament per Eivissa”, ha conclòs Cuesta.