dijous, 26 de gener del 2012

L’Entesa serà present a Madrid a través del diputat Baldoví



Aquest matí, l'Entesa d’Eivissa (ENE) i la coalició Compromís pel País Valencià, han formalitzat l'acord de representació del partit sobiranista i ecologista eivissenc a les Corts. Aquesta relació significarà que Joan Baldoví, membre del Bloc Nacionalista Valencià i diputat al Parlament espanyol per Compromís pel País Valencià hi durà els assumptes parlamentaris que l'Entesa cregui convenient.

Per aquest motiu, avui mateix Baldoví s’ha desplaçat a Eivissa per realitzar una primera aproximació a l'Entesa d'Eivissa i a les problemàtiques d’Eivissa que aquest partit planteja de cara al Govern central. A part d'una reunió amb l'executiva dels sobiranistes i ecologistes eivissencs, Baldoví durà a terme una sèrie de reunions amb entitats eivissenques per recollir inquietuds i propostes per tal que les pugui traslladar davant les Corts i l'Executiu del PP. El Gen-GOB, l'Institut d’Estudis Eivissencs i Amics de la Terra són les associacions amb les que es reunirà a la tarda. A les 20.00 hores, durà a terme una conferència al Club Diario de Ibiza, amb el nom d'”Un valencià (i per Eivissa) a les Corts”, presentat per Joan Blasco.

Al matí, Baldoví ha dut a terme una roda de premsa amb Maurici Cuesta, secretari general de l'Entesa, on han presentat l'acord mencionat i l'agenda dels actes del diputat valencianista. Cuesta ha anunciat que els temes que l'Entesa prioritza per dur a Madrid, ara per ara, serien la demanda de la cogestió aeroportuària (ara que el PP pareix que fa anques enrere), la reivindicació de la declaració d'interès general de les connexions aèries d’Eivissa amb els principals ports estatals, la reclamació del deute de traspàs de fons que té el Govern central amb el Consell d'Eivissa i el Govern de les Illes Balears, la reivindicació de les inversions estatutàries que encara deu el Govern central al balear (353 M Euros pendents dels anys 2008, 2009 i 2010), l'obertura dels museus arqueològics, l'obertura d’una biblioteca estatal, entre d'altres.

Cuesta, a més, ha destacat que un partit petit i humil com l'Entesa sap tenir representació a les Corts i ofereix la col·laboració del diputat valencianista de Compromís per traslladar-hi les inquietuds de la ciutadania eivissenca i reclamar del Govern espanyol el que es considera just.