dimecres, 9 de maig del 2012

ENE insta Comerç a investigar la legalitat del LIDL de Sant Antoni per excés de superfície

Els sobiranistes denuncien que el PP perjudica el petit i mitjà comerç i el teixit urbà.

L’Entesa d’Eivissa ha instat la Direcció General de Comerç del Govern de les Illes Balears a investigar la legalitat de la instal·lació del LIDL a l’entrada del nucli de Sant Antoni. El partit soboranista i ecologista eivissenc ha pogut constatar que la superfície d’atenció al públic ronda els 1.000 m², quan el màxim possible amb l’actual Llei del Comerç és de 400 m² a l’illa d’Eivissa. Per tant, hi ha un incompliment flagrant que no pot tapar qualsevol llicència municipal. A més, ENE ha pogut constatar que són falses les declaracions de l’Ajuntament de Sant Antoni de Portmany, en afirmar que l’empresa havia sol·licitat permís per instal·lar quatre activitats diferents i separades en l’espai. Una inspecció in situ dóna un resultat evident: és una única superfície comercial.

L’Entesa denuncia, per tant, la connivència del PP de Sant Antoni amb les grans superfícies comercials i, conseqüentment, de causar un gran perjudici al petit i mitjà comerç del nucli principal del municipi i del d’altres zones urbanes i turístiques properes. A més, la inacció del Govern de les Illes Balears (PP) també seria una mostra més del fet denunciat.

Per evitar aquesta possibilitat, l’Entesa d’Eivissa (ENE) ha presentat diverses iniciatives parlamentàries a través del grup PSM-IV-Entesa perquè la Direcció General de Comerç investigui la legalitat la instal·lació del LIDL a Sant Antoni. El partit sobiranista i ecologista, en primer lloc, ha posat els fets en coneixement seu; l’ha instat a actuar i ha demanat el resultat i la documentació en cas que l’organisme ja hagués intervengut; a més, ha demanat si l’empesa ha demanat algun tipus de llicència autonòmica i n’ha sol·licitat còpia si és que se n’ha atorgat. Finalment, ENE ha demanat a Comerç que investigui si les llicències municipals atorgades contradiuen la legislació en matèria comercial vigent a les Balears. El partit eivissenc recorda que els ajuntaments no poden ignorar la legislació de comerç (com ha passat a Sant Antoni i podria estar passant amb Santa Eulària, en el cas del Decathlon, al Puig d’en Valls) i que l’han de tenir en compte a l’hora de concedir autoritzacions, endemés de les normes urbanístiques i ordenances pròpies.

L’Entesa d’Eivissa reitera el seu suport al petit i mitjà comerç eivissenc, amenaçat ara per la instal·lació de diverses grans superfícies comercials que, si bé, poden ser interessants per alguns usuaris, causen una greu competència al comerç de proximitat i urbà i que, a més, ajuda a vertebrar les ciutats, el contrari del que fan les grans superfícies comercials que, a més, causen problemes de mobilitat. Així mateix, els sobiranistes i ecologistes mostren el seu suport als comerciants de Sant Antoni que se n’han queixat i que han demanat, infructuosament a govern municipal que actuï.