dimecres, 20 de juny del 2012

ENE critica que Castro no assistís a la mesa sectorial per a evitar la vaga de metges




L'Entesa-Eivissa (ENE) recorda que la consellera de Salut va reestructurar l’IB-Salut per posar-s’hi al capdavant i “controlar els temes importants”, i que ella no havia de defensar cap dels punts dels plenaris parlamentaris als quals va assistir ahir.


ENE critica que la consellera de Salut, Carmen Castro, no assistís ahir a la mesa sectorial de sanitat celebrada ahir de matí, especialment tenint en compte que hi ha la possibilitat que es convoqui una vaga indefinida de metges a partir del proper mes de juliol que podria afectar molt negativament els serveis sanitaris públics.

La diputada d’IniciativaVerds (Coalició del PSM-Entesa), Fina Santiago, recorda que la consellera Castro va reestructurar recentment l’IB-Salut precisament per posar-s’hi al capdavant per tenir una “major presència i control en els temes importants”. Santiago es demana: “quin tema pot ser més important que una possible vaga indefinida del col·lectiu mèdic?”. Segons la diputada ecosocialista, l’actitud de la consellera “demostra una vegada més al manca de criteri per establir prioritats i la manca de voluntat d’arribar a acords”.

Fina Santiago afirma que “Castro i el seu equip són incapaços de gestionar la sanitat pública, que és un dels millors patrimonis que tenim”. I explica que “l’herència de la seva gestió nefasta, després d’un any de govern, és més llista d’espera, manco prestacions, manco professionals sanitaris, crispació i tensió entre els professionals, improvisació en la majoria de les decisions, canvis continus d’equip directiu, farmàcies que no cobren i col·lapses a urgències”.

La diputada de la coalició PSM-Entesa ha denunciat, a més, que la consellera va preferir assistir als tres plenaris extraordinaris del Parlament celebrats ahir de matí (en els quals no es va debatre cap qüestió que ella hagués de defensar directament) i cobrar les dietes parlamentàries corresponents abans que assistir a la mesa sectorial de sanitat.

Fina Santiago posa de manifest que, amb la llei a la mà, els consellers del Govern podrien cobrar per triplicat els 240 euros de dietes per plenari (per tant, fins a 720 euros), i demana que com a màxim en cobrin un.