divendres, 27 de juliol del 2012

Article d'opinió: "El PP, la democràcia i l'estat del benestar"

Avui apareix publicat al Diario de Ibiza l'article d'en Toni Oia Gómez (membre de l'Executiva d'ENE), "El PP, la democràcia i l´estat del benestar":

El passat dijous 19 de juliol la ciutadania d´Eivissa i Formentera es va llençar al carrer per manifestar-se un cop més i dir NO al futur tan precari que ens espera i que ja hem començat a patir. Arribats en aquest punt només se m´acudeixen aquestes alternatives: aconseguir la sobirania fiscal, la reforma fiscal progressiva, l´eliminació del Senat i de les Diputacions, la reducció de la despesa militar, l´eliminació de la casa reial, l´eliminació dels paradisos fiscals, la implantació de tributs i taxes a l´església catòlica, l´eliminació de la majoria dels càrrecs de confiança, o d´alts càrrecs, incrementar la pressió fiscal dels més rics, reformar les Sicavs (Societats d´Inversió de Capital Variable), supressió dels privilegis polítics (sous que es donen als ex-ministres, ex-presidents, etc.), eliminació del frau de les grans empreses i sobre tot la compareixença de Bauzá al Parlament Balear, a veure quina cara fa.

Ja hem reclamat la compareixença urgent del president del Govern, José Ramón Bauzá, al Parlament per tal d´obrir un debat sobre com afectaran les mesures del president espanyol, Mariano Rajoy, a l´economia i als ciutadans d´Eivissa i Formentera i de totes les Balears.

Aquestes dures retallades del Govern de l´Estat, entre les quals es compten la pujada de l´IVA, la suspensió de la paga extra de Nadal als treballadors públics, la retallada de les prestacions per atur i la supressió d’un 30 per cent de regidors dels ajuntaments són un frau democràtic, un atac a la democràcia i a l’estat social de dret i sobretot un engany a la ciutadania. Amb aquestes mesures els rics seran més rics, la classe mitjana s´empobrirà progressivament, baixarà el consum, i els pobres encara seran més pobres, entrarem en un període, no de crisi, sinó similar al període de postguerra. Al final, serà com un efecte dominó en que cauran totes les fitxes si continuem amb aquest govern de dretes.

Des de la Federació del PSM-Entesa, de la qual ENE en forma part i amb la qual tenim representació al Parlament balear, hem presentat una bateria de propostes alternatives, i ho hem fet per decència i dignitat, per pura coherència. S´ha de retallar als poderosos, i no als més pobres i a les classes mitjanes. Els governs de dretes sempre, tan conservadors i capitalistes, afavoreixen als rics, això és un fet històric totalment constatat en qualsevol nació que hagi passat per aquest tràngol o ho estigui patint ara. Cal fer una reforma fiscal més progressiva, que gravi les grans fortunes, insisteixo, no som conscients dels diners que traginen els rics que ens envolten. Hem d´aplicar també una fiscalitat mediambiental, així com apujar l´IVA als productes de luxe. En aquest sentit el president Bauzá ens ha enganyat un 150%, ja que va prometre un IVA turístic reduït del 4 per cent i ara ha passat a vendre la moto amb la pujada fins al 10% com si fos un rotllo positiu. No cola.

Hem de comprendre que la sobirania fiscal, per poder recaptar els impostos des de les Illes Balears, és la millor alternativa. Acabar amb l´espoli fiscal per part de l´Estat, que estem vivint des de fa molts anys és un saqueig en tota regla. Només podrem sortir de la crisi si podem decidir sobre l´ús dels nostres propis recursos. És com si aquestes quatres illes estiguessin envoltades encara de pirates... ai! Diuen que les modes es repeteixen i que tot torna, en aquest cas, les nostres illes tornara a l´antiguitat i a èpoques fosques...

El Senat i les Diputacions? En podríem prescindir perfectament, en comptes de retallar els Ajuntaments, que són els que estan al front de la ciutadania. La supressió de regidors sortirà cara als municipis petits, on molts regidors fan feina pel poble sense cobrar res, tenint com a única remuneració les dietes d´assistència. Illes Balears serà una de les comunitats més afectades per les retallades de les prestacions per desocupació, ja que les reduccions afectaran a aquelles persones que quedin en l’atur a partir de l’entrada en vigor del decret del ‘viernes 13’, com ja l´anomenem. D´altra banda l’estacionalitat del mercat laboral del nostre país, pel pes del sector turístic, farà que la ciutadania balear s’incorporarà a l’atur de manera massiva després de l’estiu, i es veuran afectats per la nova mesura, això es tradueix en pobresa i drama. Recordem que un 24 per cent de les famílies de Balears estan en situació de risc de pobresa o en situació de pobresa, i calculo que les mesures del Partit Popular provocaran que aquest percentatge s´incrementi, almenys en 3 punts, com a mínim.

A mi només se m´acut una sortida: avançar les eleccions generals a les Corts espanyoles, això s´ha d´acabar el més aviat possible. Hem d´arrabassar amb les males herbes ara. Això no només ho vull jo, sinó tota la ciutadania d´Eivissa que va sortir al carrer el passat dijous.
Una de les coses que més em sobta ara és que sembla que de cop i volta ningú no ha votat al PP... caram! Serà un efecte paranormal que en sortís guanyador gairebé a tot arreu? Què va passar si resulta que vagis per on vagis ningú diu que el va votar...? Uf, estic confús... Ès un efecte d´amnèsia col·lectiva? Ho van manipular els extraterrestres aquell dia de les eleccions? En tot cas, ara mateix em poso en marxa per parlar amb el meu amic Íker Jiménez, això mereix un especial ‘Cuarto Milenio’.