dimecres, 10 d’octubre del 2012

ENE: el PP de Vila, afavoreix al sector capitalista amb el canvi d'ubicació de l'estació de Formentera


L'Entesa d'Eivissa critica el constant mutisme i indecisió de l'alcaldessa, Sánchez-Jáuregui, qui encara no ha demostrat les qualitats que requereix el càrrec que li han regalat.

ENE, continua defensant que la millor opció (forçada per l'Autoritat Portuària) és la de situar el trànsit de passatgers de Formentera-Eivissa sigui al Martell (lloc més proper al centre de la ciutat i als comerços. La manca de decisió de l'equip del govern del PP en afers tan importants com aquests, posa un cop més en evidència a una alcaldessa sense cap preparació, formació i professionalitat que només vol afavorir al sector de les companyies comercials de passatgers i deixar a banda els interessos de la seva ciutadania.

En aquesta situació, com a tantes altres, no és d'estranyar que els mateixos regidors del seu partit estiguin en contra d'una "líder" que mostra postures indefinides, camuflades i sempre a favor dels sectors més capitalistes, tendències pròpies dels partits de dretes a tot arreu. Des d'ENE dubtem molt que Sánchez-Jáuregui hagi tingut en compte totes les opinions de la ciutadania, tant dels comerciants com dels veïns. Les reunions celebrades entre Ajuntament - Autoritat Portuària i ciutadania, més associacions, on es posaven de manifest les necessitats i voluntats dels sectors interessats, no han servit gairebé de rés. Sánchez-Jáuregui es podia haver estalviat tota la pantomima que ha fet durant tot l'estiu fent veure que escoltava i recollia totes les opinions de la ciutadania.

L'Entesa d'Eivissa no veu cap impossibilitat de separar la càrrega del passatge, si és el que més interessa al poble d'Eivissa i Formentera. Hem de ser nosaltres, totes les persones que farem servir aquestes instal·lacions les que hem de decidir on volem els nostres serveis, sobretot tenint en compte que ens han ofert aquestes opcions. Al capdavall som tots i totes els contribuents qui paguem les obres. L'Entesa vol criticar de la manera més contundent que el govern del PP ha fet just el contrari del que ha demanat la ciutadania, partits polítics, associacions, etc.

Segons el Secretari de Comunicació de l'Entesa d'Eivissa "tot són excuses per tal desfavorir a la ciutadania, tal i com el PP des de qualsevol òrgan de govern ens tenen acostumats des de ja fa temps", "si aquestes empreses de navegació es neguen a contemplar l'opció que vol el poble d'Eivissa i Formentera, haurem de cercar unes altres que compleixin els requisits que els illencs i les illenques necessitem".

També, ENE, recorda que s'han de tenir en compte les opinions dels formenterencs i formenterenques qui rebutgen totalment una ubicació de l'estació tan allunyada del nucli urbà. Traslladar el passatge Eivissa-Formentera-Eivissa al moll nord o cap a l'altra banda allunyada del centre de Vila és perjudicial per a tothom. El responsable de comunicació d'ENE, Toni Oia Gómez, continua remarcant que "no es pot entendre com l'alcaldessa de Vila no ha volgut recollir allò que la ciutadania demana. La seva falta de comunicació, i de preparació pel càrrec que ocupa, farà que tot plegat sigui un desgavell. Amb el temps aquesta enorme inversió no haurà servit de res i s'haurà de modificar, multiplicat, segurament, els diners ja malbarats. No han de ser les empreses navals les que dictin a l'alcaldessa, a cau d'orella, el que més els hi convé. Sánchez-Jáuregui i el seu equip de govern no està preparat per assumir aquests temes, sobretot tenint en compte que estan fent just tot el contrari del que vol la ciutadania. Aquests afers li venen grans a l'alcaldessa".