dijous, 22 de novembre de 2012

Biel Barceló i Fanny Tur denuncien que la retirada de l'IRL suposarà un cop dur contra el sector cultural de Balears


El portaveu parlamentari de la coalició PSM-IV-ExM i l’exdirectora adjunta de l’ens presenten iniciatives parlamentàries per instar el Govern a mantenir la col·laboració.

El portaveu parlamentari de la coalició PSM-IniciativaVerds-Entesa, Biel Barceló, i l’exdirectora adjunta de l’Institut Ramon Llull per les Illes Balears entre els anys 2008 i 2011, Fanny Tur, han denunciat avui, en una roda de premsa celebrada a Eivissa, que la decisió del Govern Bauzá de retirar-se de l’IRL suposarà un cop dur contra els artistes i creadors i contra el sector cultural de les Illes Balears.

L’IRL és l’ens encarregat de promocionar i projectar la cultura catalana i les produccions culturals de creadors de Catalunya, les Illes Balears, el País Valencià i Andorra a l’exterior. Fa uns dies, des del Govern de les Illes Balears es va anunciar que s’interrompia la col·laboració amb aquest organisme.

Biel Barceló i Fanny Tur han anunciat iniciatives parlamentàries, com ara una proposició no de llei i una proposta de resolució com a conseqüència del debat de política general d’aquesta setmana, per instar el Govern a mantenir la participació en l’IRL, per tal de continuar donant suport als artistes i als creadors del sector cultural d’aquest país en la projecció exterior de la cultura produïda en aquestes illes.

Podeu llegir el text íntegre de la proposició no de llei esmentada.