dimarts, 6 de novembre del 2012

Entesa d'Eivissa s'adhereix a la convocatòria de vaga el proper 14 de novembre


La realitat política i social demana amb urgència una resposta contundent per part de la ciutadania d'Eivissa i Formentera.

L'Entesa d'Eivissa recolza plenament la convocatòria de vaga acordada pels sindicats Stei, USO, CCOO i UGT, pel proper dimecres dia 14 de novembre a les 18:00h a s'Alamera de Vila.

El poble pitiús ha de rebutjar de manera rotunda la política econòmica, tant del Govern de les Illes Balears, com del Consell d'Eivissa, corporacions municipals i Govern espanyol. Són ben palesos els perjudicis que estan repercutint a la ciutadania en retallades a qualsevol àmbit social, en serveis tant bàsics i necessaris com l'educació, la sanitat, els serveis socials, i un llarg etcètera que fa que la societat cada cop estigui més i més enfonsada tant econòmica, com moralment. Les altes taxes d'atur a la nostra illa i la baixada de les prestacions d'atur, i tot tipus d'ajudes, ens portaran a una situació de pobresa i col·lapse irremeiable. Les polítiques que aplica el PP a les nostres illes són una hipoteca que ens ofega i ens fa dèbils, deixa a la ciutadania en una situació completament vulnerable.

L'Entesa d'Eivissa critica amb duresa l'engany del programa electoral del govern del PP, el qual no ha estat executat, ens el contrari, aquest programa amb el qual se'n van fer amb el poder de l'Estat, ha estat sabotejat pels mateixos governants populars, qui van enganyar a la població per aconseguir arrabassar el poder. Els serveis públics s'han afeblit de manera alarmant, les desigualtats socials es fan més grans, la població s'empobreix dia a dia i és per això que una vaga general està rotundament justificada.

Davant d'aquesta greu situació que patim, l'Entesa d'Eivissa vol encoratjar als eivissencs i eivissenques a que diguin prou als governants. La societat ha de fer-se valer i ha de demostrar que és necessari canviar la dinàmica desproporcionada de les reformes que s'estan aplicant. La vaga és la millor alternativa que té tota la població per revelar-se.

Des de l'Executiva de l'Entesa d'Eivissa també volem destacar amb esperança, l'admissió del recurs contra la darrera reforma laboral. "Veiem molt positiu que el Tribunal Constitucional accepti aquest recurs en contra d'una reforma que pensem és il·legal ja que va en contra de l'Estatut dels Treballadors/es i de la pròpia Constitució Espanyola. És, sens dubte, una bona notícia i és necessari que sobre aquest fet la ciutadania recolzi aquest recurs d'inconstitucionalitat el dia 14 de novembre. És un dels motius pels quals la vaga ha de ser un èxit a Eivissa i Formentera".