dissabte, 8 de desembre del 2012

Article: La destrucció controlada dels espais naturals pitiüsos


Diario de Ibiza publica l'article "La destrucció controlada dels espais naturals pitiüsos", d'en Toni Oia Gómez, membre de l´executiva de l´Entesa d´Eivissa (PSM-IV-Entesa):


Sens dubte continuen les males notícies. El Govern del PP està duent a terme una reducció dràstica dels recursos destinats a la cura del territori i dels espais naturals d'Eivissa i Formentera. Els pressupostos de 2012 ja varen suposar una greu regressió en aquest sentit, que ara s'agreuja, fins a un punt inassumible, al projecte de pressupostos per a 2013. Amenacen d´acomiadar 25 treballadors/es d'Espais de Natura Balear (ENB) i 24 de l'Institut Baler de la Natura (Ibanat); si això es consolida ens podem trobar l'estiu vinent en situacions insostenibles quan hi hagi cap incendi, el qual tant de bo no es produeixi. La situació és realment greu: si no es fan les feines de neteja i condicionament dels boscos, torrenteres, etc. per falta de personal, qualsevol petit incendi pot acabar en un gran desastre natural a la nostra illa, ja bastant tocada, d'altra banda, per aquest tema (Morna, Roca Llisa, etc).

La fusió de les dues empreses públiques que es dediquen a les tasques de protecció i conservació dels espais naturals, Ibanat i ENB, no justifica en absolut les reduccions de pressupost, del 13% la primera, i més del 30% la segona, la qual cosa comportarà nombrosos acomiadaments de treballadors i treballadores que es dediquen a aquestes tasques; en tot cas, penso que els acomiadaments haurien d'afectar al nombre d'alts càrrecs i a alguna remodelació administrativa.

Aquesta retallada fa inassumible complir amb les directives europees de conservació d'espais i el Pla Balears Natura 2015, sobretot si tenim en compte que entre els deu espais naturals protegits de les nostres illes i les 24 finques públiques sumen gairebé 100.000 hectàrees.

La decisió xoca, a més, amb els anuncis del conseller d´Agricultura, Medi Ambient i Territori de potenciar l'atractiu turístic dels espais naturals i el turisme de natura, i amb tot el discurs en favor de la desestacionalització. Ben al contrari, és un atac a la línia de flotació del paisatge com a puntal de la nostra economia.

Senyor Company: dimiteixi ja, vostè ja no té cap credibilitat i em fa ganes de riure per no plorar. La seva obligació és la de garantir una òptima protecció i conservació dels espais naturals, els treballs forestals, la prevenció d'incendis, l'educació ambiental i la cura de la biodiversitat i el patrimoni natural. Si tot això va desapareixent poc a poc, no quedarà turisme i ni els propis residents podrem gaudir de les nostres illes. I ja no vull pensar en les futures generacions. Això serà gràcies novament a accions suïcides del govern del PP.