divendres, 9 d’agost del 2013

L’Entesa d’Eivissa critica la manca de respecte del PP amb la Berenada, d’ahir


L’Entesa d’Eivissa (ENE) critica la manca d’interès demostrada pels equips de govern del PP a l’Ajuntament d’Eivissa i al Consell d’Eivissa amb la Berenada, celebrada ahir.

Per una banda, l’organitzador, l’Ajuntament d’Eivissa, no donà ordres a la Policia Local d’efectuar cap control sobre el trànsit i estacionament a la zona de l’acte popular. Aquesta qüestió ha estat confirmada per membres de la Policia Local d’Eivissa. Així, multitud de cotxes aparcaven en llocs on la gent se sol posar a berenar, mentre que fins fa dos anys tots els governs municipals donaven ordres a la Policia Local perquè evitàs l’estacionament de vehicles al lloc i perquè restringís l’accés rodat només als vehicles imprescindibles per a l’organització dels actes.

Per altra banda, la música oferta en l’escenari per part d’un grup res tenia a veure amb les Festes de la Terra, Eivissa o el català. Igualment, el repertori de les bandes musicals convocades, tampoc.

A més, el partit sobiranista i progressista eivissenc critica la flamant absència de membres dels equips de govern municipal i insular. Només s’hi pogué veure a la regidora de Festes i a un altre edil. Cap, i són legió, dels consellers conservadors al Consell. Aquestes absències són una clara mostra de manca de respecte per les Festes de la Terra i pel poble d’Eivissa, que van en consonància amb la política cultural i lingüística aplicada pel PP a totes les institucions balears. És clar que, per fer lamentables papers com el de la batlessa d’Eivissa en la inauguració de les Festes, no és d’estranyar per a l’Entesa d’Eivissa que no hi assistissin, per coherència amb el que fan.

Per altra banda, en una altra manca de respecte a les senyes d’identitat de les Festes d’Eivissa, no hi hagué senyeres onejant als llocs cèntrics de la ciutat, com era el cas fins fa pocs anys.

Tanmateix, l’Entesa d’Eivissa (ENE) celebra l’èxit de participació als actes de la Berenada d’enguany, mostra que el poble d’Eivissa i molts visitants habituals sí tenen ganes de mantenir les tradicions d’Eivissa.