diumenge, 15 de setembre del 2013

L'Entesa dóna total suport a la vaga indefinida de docents que comença demà i demana al PP que deixi d'atacar el professorat i l'ensenyament públic


L’Entesa d’Eivissa (ENE) manifesta el seu total suport a la vaga indefinida de docents que hi ha convocada per a que comenci demà, dia 16 de setembre. Els sobiranistes eivissencs consideren fonamentat el rebuig de professors i sindicats a la implantació dictatorial del TIL per part de la Conselleria d’Educació del Govern de les Illes Balears i al conjunt de retallades que ha anat patint el sistema educatiu en els dos darrers anys, a més de les conseqüències negatives laborals i econòmiques que estan patint els treballadors de l’ensenyança.

El partit sobiranista i ecologista d’Eivissa considera que l’actuació caparruda i impositiva de la consellera Camps i el president Bauzá no han deixat cap altre opció als docents que convocar una vaga indefinida en motiu del començament del curs 2013-2014. La gota que va fer vessar el got a la paciència més que generosa de professors i pares fou l’aprovació per decret llei de l’aplicació del TIL per aquest curs, hores després de la suspensió cautelar del TSJB.

Des de l’Entesa d’Eivissa es demana al Govern del PP que canviï de posició respecte l’ensenyament públic i en català, que s’assegui veritablement a negociar amb els sindicats i l’Assemblea de Professors, que respecti l’autonomia dels centres, que readmeti els tres directors de centre menorquins i que retiri l’aplicació del TIL. Més endavant, si considera que l’ensenyament en anglès s’ha d’introduir en les aules balears, el Govern hauria d’encetar un procés d’estudi, consulta i consens amb tota la comunitat educativa.

Els sobiranistes eivissencs insten els membres de PP d’Eivissa ha deixar-se de posicions submises als dictats de Bauzá i Camps i obrir-los els ulls del desastre cap a on estan conduint l’ensenyament públic.