dijous, 12 de setembre del 2013

L'Entesa felicita l'ANC i els participants de la Via Catalana per l'èxit d’ahir i espera que el poble català pugui ser consultat sobre el seu futur l'any que ve

_QRP6498

L’Entesa d’Eivissa celebra l’èxit de participació de la Via Catalana celebrada ahir de forma multitudinària, democràtica i pacífica a Catalunya, unint en una cadena humana un clam per la independència de Catalunya, de nord a sud. El partit sobiranista eivissenc vol felicitar l’entitat organitzadora, l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), per la manera exemplar i original en què es desenvolupà la manifestació, així com felicitar tots els participants pel seu grau d’implicació en l’objectiu de la cadena humana.

L’Entesa d’Eivissa espera que després de l’èxit de la Via Catalana, es pugui celebrar un referèndum d’autodeterminació, sigui de forma pactada amb el Govern central, o seguint la seua pròpia legalitat. Els sobiranistes eivissencs confien que, com va dir el president Mas, el poble català sigui consultat el 2014. A la vegada, insten el Govern espanyol i el PP a ser veritablement democràtics i acceptar una consulta reglada sobre la futura relació Estat espanyol-Catalunya.

El partit sobiranista eivissenc celebra que l’illa d’Eivissa se solidaritzàs amb la Via Catalana, el passat diumenge, a través de la Via Catalana a Eivissa, amb una alta participació i molt bon clima. A la vegada, espera que la possibilitat de ser consultat sobre el seu futur es pugui estendre un dia als pobles que conformen les Illes Balears.