diumenge, 12 de juny del 2011
ENE insta el Centre Balears Europa a reclamar la presència del català en un portal europeu sobre ensenyament
Recentment, el Centre Balears Europa, organisme depenent del Govern de les Illes Balears, ha promocionat l'existència del portal e-learning, que pretén la integració de les Noves Tecnologies de la Informació i la Comunicació (NTIC) en el món de l'ensenyament. El Centre Balears Europa en destaca la iniciativa i el seu èxit, a la vegada que esmenta que és disponible en 21 llengües, entre les quals no figura la llengua catalana.
Des de l'Entesa Nacionalista i Ecologista d'Eivissa (ENE) s'observa amb preocupació com la posada en funcionament del portal e-learning ignora una vegada més els drets dels milions de catalanoparlants que formen part de la Unió Europea. Aquests, veuen com els és impossible utilitzar la seva llengua amb normalitat, en aquest cas en un àmbit fonamental com és l'educatiu.
Els nacionalistes d'esquerres eivissencs consideren, a més, que el fet no és només una manca de sensibilitat cap a la llengua catalana, pròpia de les illes Balears, sinó que és més greu perquè es tracta d'una iniciativa adreçada a l'àmbit de l'ensenyament, on el català és la llengua vehicular en els centres balears, catalans i molts de valencians. Des d'ENE es subratlla la necessitat, per coherència, que totes les iniciatives que s'emmarquin en el món educatiu es promocionin en la llengua vehicular de l'ensenyament.
Des de l'Entesa s'ha adreçat un escrit al Centre Balears Europa demanant-li que emeti una queixa formal al respecte i que demani una rectificació del portal perquè inclogui la informació en català. A la vegada se li recorda que, a més de servir d'interlocutor entre les illes Balears i les institucions comunitàries, ha de vigilar perquè els trets de les nostres illes siguin presents a la Unió Europea, i la llengua catalana n'és un dels més destacats. Per tant, el Centre Balears Europa ha de reclamar, sempre, que el català sigui usat en qualsevol iniciativa informativa i promocional europea, en tant no en sigui llengua oficial.
Etiquetes de comentaris:
Centre Balears Europa,
educació,
ensenyament,
Unió Europea
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada