dilluns, 18 de juliol del 2011

ENE recorda a l’Ajuntament d’Eivissa l’obligatorietat de publicitar els actes en llengua catalana


L’Entesa Nacionalista i Ecologista d’Eivissa (ENE) es veu obligada a recordar l’Ajuntament d’Eivissa que està obligat a donar publicitat dels actes que organitza en llengua catalana, tal com marca el seu Reglament de Normalització Lingüística..

Aquest recordatori ve motivat pel fet que els nacionalistes d’esquerres han de denunciar que l’Ajuntament d’Eivissa hagi penjat una pancarta per publicitar una exposició d’art a l’aire lliure, a la plaça des Parc, celebrada ahir, diumenge. La pancarta, situada entre s’Alamera i la plaça des Parc, ignorava completament la llengua pròpia de la ciutat i de l’illa d’Eivissa, en anunciar un “Domingo del Arte”, el 17 de “julio”, en la “Plaza del Parque” i de “las 19 a las 21 h”.

L’incompliment resulta encara pitjor en tractar-se d’un acte cultural i organitzat al nucli històric, atès que la responsable de Cultura i Patrimoni, Lina Sansano, és, presumiblement, l’encarregada de la normalització lingüística de l’equip de govern del PP. ENE fa aquesta presumpció perquè la batlessa Sánchez-Jáuregui, ha eliminat la regidoria de Normalització Lingüística, tan necessària a Vila.

Des de l’Entesa es recorda l’equip de govern del PP que les normes s’han de complir, més encara els reglaments del propi consistori, i insten alcaldessa i regidors a ser més escrupolosos en l’ús lingüístic de la institució.

Per als nacionalistes d’esquerres, el fet que els ajuntaments d’Eivissa, de Santa Eulària i de Sant Josep donin suport a la iniciativa d’ART CLUB Ibiza, d’organitzar mostres d’art a l’aire lliure en diversos emplaçaments de l’illa és positiu, afavoreix l’oferta cultural illenca i dóna una sortida a creadors. Ara bé, el que han de fer els tres consistoris és, atès que hi figura el seu suport amb nom i logotip, assegurar-se que la publicitat es fa en llengua catalana, la pròpia d’Eivissa.