dilluns, 11 de juliol del 2011

La Federació PSM-ENE du al Parlament demandes del moviment del 15M per a instaurar una democràcia de més qualitat


L’Entesa Nacionalista i Ecologista d’Eivissa (ENE) informa que el grup parlamentari PSM-Iniciativaverds-Entesa i Més per Menorca, representant de la Federació PSM-Entesa Nacionalista, on milita ENE, ha enregistrat al Parlament de les Illes una proposició no de llei que vol modificar la llei electoral per tal de rebaixar la barrera del 5%, censurar el “Pacte de l’Euro”, convocar un referèndum vinculant sobre la jubilació als 67 anys i instar a reconèixer la dació en pagament per cancel·lar les hipoteques.

D’aquesta manera, els nacionalistes i ecologistes pretenen que el Parlament tracti les principals reivindicacions del moviment del 15M. Entre altres aspectes, la proposició no de llei vol censurar l’anomenat “Pacte de l’Euro” de forma que es garanteixin la protecció dels drets laborals i de l'Estat social, per tal de tenir una Europa solidària, cohesionada i democràtica.

A la vegada, els nacionalistes d’esquerres volen que es canviï la llei electoral per tal de rebaixar al 3% la barrera del 5% dels vots mínims per circumscripció per accedir a l’atribució d’escons, de manera que el Parlament i el Consell recullin moltes més opcions polítiques, lluitant contra el bipartidisme i fent possible que molts més ciutadans se sentin representats en la cambra legislativa balear i en el Consell. També s’hi preveu que les persones imputades no puguin participar en candidatures electorals.

En la proposició no de llei, els nacionalistes i ecologistes també insten govern espanyol a convocar referèndums vinculants per a aquelles reformes de fort impacte social, com és el cas del retard de l’edat de jubilació als 67 anys.

Des del grup parlamentari nacionalista i ecologista també es proposa el reconeixement de la dació de l’immoble en pagament per tal de cancel·lar una hipoteca quan la persona hipotecada no pugui fer front al pagament d’aquesta.

Des d’ENE també es destaca que la proposició vol fer del Parlament un ens més proper a la ciutadania, que sigui més auster.

En matèria fiscal, els nacionalistes volen que l’Estat creï una taxa sobre les transaccions financeres internacionals i la supressió dels paradisos fiscals, i a reorientar la política fiscal en un sentit progressiu i ecològic.