divendres, 21 d’octubre del 2011

La coalició PSM-IV-Entesa-EQUO proposa una alternativa al bipartidisme i portar a Madrid els interessos d’Eivissa des d’una visió ecologista i progressista

Aquest matí, en roda de premsa, els candidats de la coalició PSM-Iniciativaverds-Entesa-EQUO al Congrés dels Diputats, Miquel Ensenyat (PSM), cap de llista; David Abril (IV), número 2 de la llista; i les integrants eivissenques Mariví Mengual (ENE), número 4, i Isabel Aguilar (EQUO), número 7, han presentat la llista, la candidatura i les línies mestres del programa. En aquesta coalició s’integren les formacions eivissenques Entesa d’Eivissa (ENE) i EQUO Eivissa.

Miquel Ensenyat, número 1 de la llista i actualment batle d’Esporles i conseller del Consell de Mallorca, ha volgut començar destacant que aquesta és una candidatura a nivell balear i que la conformen partits de totes les illes. Ha remarcat que la seua incorporació al Congrés farà que per primera vegada se sentin els interessos de la societat balear a Madrid, cosa que no succeït fins ara amb representants dels partits majoritaris (PP i PSOE). Ha destacat que els integrants de la llista provenen de diversos compromisos socials, culturals i polítics, que toquen de peus de terra, que escolten les preocupacions de les persones i que es veuen capacitats per resoldre els principals problemes actuals.

Per altra banda, David Abril, coordinador d’Iniciativaverds-EQUO de Mallorca, ha destacat que en els actuals temps d’incertesa, aquesta candidatura ofereix la ruptura del bipartidisme a les Illes Balears i una esperança electoral en ple apogeu destructor del PP. Com a males pràctiques del PP ha denunciat la desprotecció de Benirràs, la punta Pedrera i Roca Llisa, on es tornarà a construir en derogar-se la Llei 4/2008, i la retirada del Pla Hidrològic de les Balears davant el Govern central. La degradació de la posidònia entre Eivissa i Formentera ha sét portada a Europa per l’eurodiputat del grup verd Raül Romeva (ICV). Ha subratllat que defensaran els interessos d’Eivissa des d’una òptica d’esquerres i ecologista.

La candidata eivissenca Mariví Mengual, ENE, ha dit que la candidatura lluita per una societat més cohesionada on es respectin els drets culturals, socials i econòmics de la ciutadania. Assegura que Ensenyat defensarà els interessos d’Eivissa i el conjunt de les Balears de forma fresca i novedosa. Així mateix, assegura que l’actual moment de crisi demana votar diferent.

Isabel Aguilar i Gianandrea di Terlizzi, membres de la Mesa d’EQUO Eivissa, han volgut fer una defensa de la noblesa de l’activitat política, que ofereix la possibilitat extraordinària de generar, compartir i realitzar idees, de plasmar el sentiment col·lectiu en obres concretes i beneficiosos per al conjunt de la societat. Han volgut subratllar la inclusió de les consultes populars en el programa electoral de la coalició i la necessitat que un canvi de model econòmic sigui refrendat per la ciutadania. Eivissa i les Balears, que requereixen d’un canvi de l’actual model turístic, basat en la quantitat, a un altre, de qualitat i sostenible.