diumenge, 6 de novembre del 2011

PSM-Iniciativaverds-Entesa-EQUO vol més autogovern per assolir una societat més democràtica i reivindica un estat plurinacional


La coalició al Congrés dels Diputats en la que s’integren l’Entesa d’Eivissa (ENE) i EQUO Eivissa, PSM-Iniciativaverds-Entesa-EQUO, aposten perquè Eivissa i el conjunt de Illes Balears gaudeixin de més autogovern.

Les candidates de la coalició sobiranista i ecologista, Mariví Mengual (ENE) i Isabel Aguilar (EQUO Eivissa), treballaran perquè l’Estat respecti el seu caràcter plurinacional i el dret a decidir dels pobles que l’integren. La coalició defensarà el dret dels ciutadans illencs al ple autogovern i a decidir, sobiranament, les fórmules institucionals de cooperació amb d’altres comunitats.

Mengual i Aguilar recorden que tenir més autogovern permet l’aprofundiment democràtic i l participació, a més de ser un compromís social i transformador que referma la identitat i la cohesió, el benestar de la gent, la solidaritat, la prosperitat i el progrés. Gaudir de més autogovern a Eivissa i a Formentera ens permetria prendre decisions que millorarien la nostra cobertura social , sanitària i educativa; més autogovern ens permetria també plantejar un escenari econòmic que doni suport al teixit empresarial i a l'agricultura i pesca com activitats que ens aportarien productes amb més qualitat i que contribirien a la sostenibilitat de la nostra economia.

La coalició PSM-Iniciativaverds-Entesa-EQUO treballa per la cohesió i la convivència, des del respecte a la diversitat cultural, els drets de les persones, la integració social i cultural dels nouvinguts i el principi d’igualtat sense discriminacions. Les candidates insten l’Estat a col·laborar en la necessitat de polítiques de cohesió social i integració, ben necessàries a Eivissa.

La coalició treballarà per un canvi polític en profunditat a l’Estat espanyol, des del compromís amb:

- Posicions inequívocament progressistes

- Una concepció plural i radicalment democràtica de l’Estat, que fomenta la participació, la transparència, l’apoderament de la ciutadania, i assumeix amb normalitat el dret a decidir dels pobles.

- Una resposta ecològica, sostenible i social a la crisi.

- La defensa dels interessos, en el sentit més ample i noble, dels ciutadans de les Illes Balears.