dimecres, 29 de febrer del 2012

ENE insta el Govern central a millorar les connexions aèries d'Eivissa amb la Península

L'Entesa d'Eivissa (ENE) ha presentat una bateria d'iniciatives al Congrés dels Diputats per millorar les connexions aèries entre Eivissa i els principals aeroports de la península Ibèrica, a través de Joan Baldoví, diputat per València i per Compromís pel País Valencià, i que representa el partit sobiranista i ecologista eivissenc al parlament espanyol. Des del partit eivissenc es consideren escandaloses les pèssimes condicions de les connexions aèries entre Eivissa i els aeroports peninsulars estatals.

ENE reclama a la ministra de Foment, Ana Pastor (PP), la declaració d'obligació de servei públic per als vols entre Eivissa i els aeroports de Barcelona i Madrid perquè la ciutadania eivissenca pugui tenir més vols, més places i amb un cost més econòmic i li demana per si sap de la problemàtica greu existent a Eivissa i pels tràmits que ha iniciat el seu departament.

El partit sobiranista eivissenc ha mostrat la seua indignació perquè en una entrevista televisiva la ministra de Foment anunciï que hi haurà una declaració d'obligació de servei públic per als vols entre els aeroports de Menorca i Madrid, i no ho faci també per als vols entre els d'Eivissa i Madrid, i li exigeix una resposta i el mateix tracte per ambdues illes.

En el cas dels preus, l’Entesa insta el Govern espanyol a actuar per a rebaixar els dels trajectes entre Eivissa i els aeroports peninsulars, incloent, si és el cas, la substitució de l’actual sistema de bonificació del preu per ser resident, per la fixació d’uns preus límits. En tot cas, ENE ha mostrat el seu enuig perquè els trajectes de la mateixa distància són molt més econòmics per a una persona que es desplaci dins de la península que per a un eivissenc que hi vagi des de la nostra illa, i ha instat la ministra a cercar una solució a un greuge entre ciutadans del mateix estat.

A la vegada, l’Entesa ha instat el ministeri per millorar la connectivitat aèria, les places disponibles i els preus a pagar dels vols entre Eivissa i altres aeroports com, per exemple, els de València, Alacant o Bilbao, importants per a l’economia i la societat eivissenques.

Finalment, el partit eivissenc ha reclamat de Pastor solucions per compensar la pèrdua de vols des d’Eivissa i amb Eivissa, després de la fallida de la companyia aèria Spanair.

ENE insta el PP d’Eivissa i de Balears a actuar amb criteris territorials davant els seus companys de partit al Govern espanyol i defensar aquestes propostes pe millorar les connexions aèries.