diumenge, 12 de febrer del 2012

ENE rebutja la reforma laboral del Govern espanyol pel retrocés en els drets laborals, perquè no incrementarà les contractacions i empitjorarà la crisi

L'Entesa presentarà iniciatives i donarà suport a les iniciatives en contra que sorgeixin dels sindicats.

L'Entesa d’Eivissa (ENE) rebutja frontalment el recentment anunciat decret llei amb el qual el Govern espanyol (PP) pretén dur endavant una reforma laboral sense precedents al mercat laboral estatal, facilitant els acomiadaments, disminuint els dies a indemnitzar en cas d’acomiadament improcedent, afavorint l'acomiadament procedent, rebaixant els convenis col·lectius, limitant la temporalitat i donant més facilitats a les empreses per presentar expedients de regulació d'ocupació (ERO)

Els sobiranistes i ecologistes eivissencs es mostren en contra de la iniciativa del PP perquè, entre d'altres coses, facilitarà els acomiadaments i, com que, a més, no garantitza la creació de llocs de feina, s'incrementarà l'atur. En opinió del partit eivissenc, es pot arribar a l'extrem que moltes empreses tenguin causa d'acomiadament de treballadors quan baixin els seus beneficis (o significant això necessàriament l'existència de pèrdues). “Serà una reforma que incrementarà la temporalitat i la destrucció d’ocupació, aspecte molt greu per a una economia tan sensible com l'eivissenca. Així les coses, el PP aconseguirà incrementar els efectes de la crisi sobre moltes persones, les que tenen unes condicions més precàries”, ha denunciat Maurici Cuesta, secretari general del partit.

A més, des de l'Entesa (ENE) es lamenten les formes que està fent servir l'Executiu central perquè la reforma laboral impulsada no té cap tipus de consens i l'ha aprovada inicialment sense presentar-la als agents socials.

Per poder sortir de la dura crisi actual, per contra, els sobiranistes i ecologistes eivissencs aposten perquè s'incrementin la inversió pública i privada, s'implantin mesures de caràcter financer per donar facilitades als empresaris i emprenedors per poder accedir a fons pels seus projectes i mantenir i crear ocupació. Per sobre d'aquestes mesures, cal treballar per poder reorientar el model econòmic cap a un model productiu enlloc de l'actual model especulatiu, causant, en bona part de l'actual crisi. Les administracions illenques i les empreses necessiten que l'Estat els pagui els que els deu i que es posi en marxa inversió pública i diners en circulació.

L'Entesa d’Eivissa (ENE) durà a terme iniciatives en el Congrés dels Diputats per frenar i reconduir aquesta iniciativa governamental i donarà suport a les protestes en contra seua que es puguin convocar, com és el cas de la propera resposta sindical del dia 19 de febrer.