dimecres, 20 de juny del 2012

ENE denuncia que la retallada de l’oferta d’FP online és ideològica, no econòmica


La Conselleria d'Educació s’entesta a no renovar el conveni que tenia subscrit amb l'Institut Obert de Catalunya, encara que els alumnes s’ofereixen a assumir les despeses extraordinàries.

El grup parlamentari d'ENE, PSM-IniciativaVerds-Entesa, considera que el trencament de l'acord amb la Generalitat de Catalunya, a través de l'IOC, que permetia que els estudiants illencs s'examinessin presencialment a les Illes Balears com fins ara, és un greu error i constitueix una retallada de l’oferta de Formació Professional purament ideològica, i no econòmica.

Antoni Alorda afirma que el Govern desmenteix amb els fets l'aposta retòrica per l'educació i, de manera específica amb la formació professional i demana al Govern més sensibilitat i suport als estudiants illencs que, per motius personals, familiars o laborals, estudien formació professional online, i recorda que la plataforma que té la Conselleria d'Educació no ofereix ni la meitat de cicles formatius dels que ofereix l'IOC.

Fins ara els illencs es podien examinar a l'IES Politècnic de Palma, IES Pascual Calbó i Caldés de Maó, IES Isidor Macabich d'Eivissa i a l'IES Marc Ferrer de Formentera; les proves es feien quatre vegades a l'any. Però, amb la denúncia del conveni, s'anul·larà la prova presencial.