dijous, 28 de juny del 2012

ENE, en defensa del col·lectiu LGTB


Entesa-Eivissa (ENE),reclama els drets del col·lectiu LGTB a Eivissa i Formentera, alhora que fa una crida sobre l'efecte de les retallades per a aquestes persones

Avui dimecres, en una Roda de Premsa celebrada a la seu d'ENE, amb la presència de Mariví Mengual, Secretària d'Organització, i Toni Oia Gómez, Secretari de Comunicació, han exposat la seva preocupació pel col·lectiu LGTB. Amb motiu del Dia Internacional per l'Alliberament Lesbià, Gai d'Homes i Dones Transsexuals, Bisexuals, Intersexuals i Queer (28 Juny), l'Executiva d'ENE vol denunciar els greus perjudicis que les retallades afecten a la nostra societat.

ENE considera vergonyós que encara continuï pendent de resolució el recurs de la vergonya, presentat pel PP davant el Tribunal Constitucional, sobre la Llei de Matrimonis Igualitaris aprovada el 2005. Més de 30.000 parelles del mateix sexe ja han exercit el seu dret al matrimoni, un cop més el PP crea una inseguretat jurídica a totes aquests milers de parelles i famílies LGTB que han fet ús de la llei de matrimoni igualitari. L'Executiva d'ENE, mitjançant la Federació PSM-Entesa, presentarà reclamació per tal que el Constitucional dicti sentència i permeti continuar amb les vides d'aquestes persones en pau.

Estem en un moment important al nostre país, un d'aquests temes que preocupa a ENE de manera majúscula, és sobretot la qüestió sanitària. Hem de recordar que per al col·lectiu LGTB la sanitat és bàsica, no només per a la malaltia de la Sida, la qual afecta a tothom, sinó que també té a veure amb els processos de reproducció assistida per a les dones bisexuals i lesbianes, i també en relació amb els tractaments hormonals i les cirurgies de reassignació de gènere de les persones transsexuals. En aquest aspecte, ens salta l'alarma en saber que les persones immigrants en situació irregular no podran renovar la seva targeta sanitària segons el Reial Decret 16/2012, de 20 d'abril. Des d'ara aquestes persones no podran tenir accés als seus tractaments sanitaris. La nostra Comunitat Autònoma, a partir del 31 d'agost prohibirà l'atenció sanitària a qualsevol d'aquestes persones, incloses, com no, immigrants LGTB.

Tota aquesta roda de retallades afectarà a les malalties de transmissió sexual de tota la societat: la candidiasi, la gonorrea, l'hepatitis, els herpes genitals, les clamídies, la sífilis, la vaginitis, el virus del papil·loma humà, i un llarg etcètera, aquestes malalties augmentaran si els nostres governs deixen sense cobertura sanitària a una part de la població. Cal que el PP es replantegi aquesta lamentable i dramàtica situació que s'aveïna.

També, en aquest dia assenyalat, com alliberament dels drets LGTB, assistim malauradament a un greu atac contra els drets socials de la ciutadania. No es pot permetre aquest retrocés que vol acabar amb els drets de les persones treballadores, que retallin en polítiques de lluita com el masclisme, que s'oblida de la cooperació al desenvolupament, que converteix l'educació i la sanitat en un privilegi i no en un dret. ENE també vol destacar que mentrestant vivim una situació de crisi econòmica i social els Governs no fan ni una retallada a l'Església Catòlica la qual continua insultant, denigrant, colpejant i degotan les bofòbia, homofòbia, transfòbia i bifòbia pels quatre costats.

Un país considerat democràtic no pot mai donar una passa enrere en la defensa i consecució dels drets, en el camí a la Igualtat de tots dels membres de la societat. ENE vol recordar la lluita que va començar fa més 40 anys a l'Estat espanyol pels drets dels Gais, Lesbianes, Transsexuals i Bisexuals. La societat no pot adomir-se en aquests moments, no ha de donar cap passa enrere davant l'ofensiva conservadora que vol liquidar totes les conquestes socials adquirides durant totes aquestes dècades de lluita.

Per últim volem recordar que encara avui dia existeixen països que assassinen persones pel fet de tenir una orientació sexual diferent a la "norma". Països que empresones a aquestes persones o prohibeixen qualsevol manifestació pública tan individual o col·lectiva de mostrar-se o reivindicar drets LGTB. També recordem que tenim un alt índex de suïcidi a les escoles i instituts per alumnes que pateixen hofòbia. Hem d'alertar al professorat i a tota la comunicat educativa, calen mesures preventives per evitar el bullying escolar en tots els aspectes.

ENE continuarà fent costat a aquest col·lectiu recordant que no es pot retrocedir ni un pam en tot el que s'ha aconseguit durant els darrers gràcies a la lluita de moltes persones activistes i LGTB. Guanys que no es poden tocar ni retallar si volem construir una societat realment lliure, alliberadora, amb igualtat real d'oportunitats i justícia social.

Per millorar i lluitar contra totes aquestes necessitats Eivissa i Formentera necessita una associació activista i que sàpiga reaccionar, reivindicar, i acollir aquest col·lectiu que a les pitiüses representa prop de 15.000 persones que a dia d'avui no tenen cap associació de referència ni que els ajudi en un moment donat ni que organitzi oficialment cap acte un dia tan assenyalat com el d'avui.