dilluns, 11 de juny del 2012

ENE lamenta la "frivolitat" per part del Govern d'anar-se'n a veure l'Eurocopa per tal d'esmorteir l'efecte popular del rescat


L'Entesa-Eivissa (ENE) ha criticat el "ridícul" del president de l'Executiu central, Mariano Rajoy, ja que ha realitzat "dues reformes financeres en set mesos que no han servit per a res" i perquè insisteix en anomenar al rescat "préstec".

En una roda de premsa, la portaveu adjunta de la formació PSM-Entesa, de la qual forma part ENE, ha reincidit en la crítica a Rajoy degut a que -segons ha expressat- "ha negat el rescat" al qual anomena "préstec quan fa mesos ja es demanava que es produeixi per tal de reforçar l'euro".

ENE es qüestiona aquesta acció i exigim als mandataris que ens donin a conèixer la "lletra petita" i si "s'apujarà l'IVA, si afectarà a les pensions de jubilació i a l'Administració Pública en reducció dels sous o de personal". Així mateix, ens temem que al final els preus pugin i sigui el consumidor final qui haurà de pagar les conseqüències d'aquest "rescat".

La mateixa portaveu de la coalició ha exigit "responsabilitat" ja que la banca ha "realitzat estratègies d'ocultació" i "ha falsificat balanços, que quasi són documents públics" perquè -segons ha recordat- "a partir d'aquests s'estableixen polítiques econòmiques als països".

En aquest sentit també ha recordat que hi ha entitats financeres les quals "fa tres mesos presentaven beneficis i ara han se ser rescatades". Santiago ha criticat de manera general la "dolenta gestió de tota la banca espanyola" la qual ha realitzat "inversions absurdes i préstecs que no es podien pagar".

L'econacionalista ha censurat que no fos Rajoy qui donés la informació del "rescat" i "que se n'anés a veure el partit de "la roja", utilitzant el futbol per tal d'esmorteir l`efecte popular del rescat.

Des de la coalició PSM-Entesa anunciem que realitzarem "una iniciativa parlamentària la qual es concretarà amb una Proposta No de Llei (PNL) amb tres punts fonamentals: la modificació de la Llei d'Hipoteques, la regularització de la banca i amb la petició que es replantejar una banca pública estatal.

La portaveu adjunta ha incidit en que amb la regularització de la banca s'haurien de separar l'especulativa i la de dipòsit i ha afegit que la banca pública estatal hauria de ser dirigida a facilitar el crèdit a famílies i a petites i mitjanes empreses.

Finalment, ha declarat que pensa que "tots els bancs que rebin diners d'Europa hauran de controlar els sous dels seus financers i els del seus consellers d'administració.