divendres, 6 de juliol del 2012

L'Ajuntament de Vila incompleix l'Ordenança Municipal de Publicitat


ENE denuncia davant l'Ajuntament d'Eivissa els fets il·legals sobre publicitat estàtica i dinàmica de begudes alcohòliques d'alta graduació als espais públics de la ciutat.

ENE, ha denunciat avui davant l'Ajuntament d'Eivissa l'incompliment de l'Ordenança Municipal núm. 47 sobre Publicitat, la qual prohibeix la publicitat de begudes alcohòliques a qualsevol espai públic. Aquesta ordenança es refereix a qualsevol format de publicitat, tant estàtica com a dinàmica.

Aquests dies s'ha detectat pels carrers i avingudes més cèntriques de Vila les pancartes, "OPIS", i altres tipus de tanques publicitàries anuncis de la beguda Bacardi o Mari-Mayans (ambdues de més de 20º).

Tècnics de l'Ajuntament han manifestat via telefònica amb un representant d'ENE, que efectivament l'ordenança prohibeix actualment aquest tipus de publicitat, amb la qual cosa es dedueix automàticament que els responsables de l'Ajuntament governat pel PP estan atorgant llicències de manera il·legal.

La vinculació del consum de begudes alcohòliques amb l'èxit social o sexual, està totalment prohibit, fins i tot, a nivell estatal. L'eslògan de Bacardi: "Enjoy Ibiza with Bacardi" (Gaudeix Eivissa amb Bacardi), desplegat per tota la població contradiu els codis deontològics dels fabricants de begudes destil·lades amb el Conveni entre el Ministeri de Sanitat i els editors de publicitat. També es pot veure aquest tipus de publicitat en un bus circulant pels carrers.

ENE denuncia l'incompliment també de la Llei 34/1988, d'11 de novembre, General de Publicitat a nivell de l'Estat, en la qual queda palès la prohibició expressa d'aquest tipus de begudes alcohòliques d'alta graduació a qualsevol mitjà exterior públic. Al cas del rom Bacardi la graduació és de més de 37º, semblant a la graduació de les begudes de Marí-Mayans.

En definitiva es pot dir que l'Ajuntament de Vila està atorgant llicències per anunciar drogues, ja que la Llei 7/2005, de 19 d'abril, sobre drogodependències i altres addiccions a les Illes Balears reconeix l'alcohol com a una droga.

ENE, amb la seva denúncia, ha demanat la immediata retirada d'aquesta campanya de publicitat la qual ha quedat demostrat és completament il·legal.

1 comentari:

Asociación de Vecinos ha dit...

Enhorabuena por esta iniciativa, ENE.
La Asociación de Vecinos Sa Riba se adhiere a esta denuncia.
Un abrazo, la presidenta.