diumenge, 12 d’agost del 2012

ENE insta Sant Josep a controlar excessos a platges com ses Salines, Comte o la Bassa

L’Entesa d’Eivissa (ENE) insta l'Ajuntament de Sant Josep a controlar diversos excessos que es produeixen en algunes platges del seu terme municipal, que hi enviï els agents de la Policia Local a controlar la legalitat, i que dugui a terme les sancions i expedients que pertoquin.

En concret, s'han observat a les platges de ses Salines, de Comte i la Bassa, concessions amb un excés de gandules i de para-sols, venda ambulant de productes alimentaris, de productes falsificats o copiats i d'altres productes. En el primer cas, els concessionaris ocupen zona de platja a costa dels banyistes i no paguen pel que realment posen a disposició del públic. En el segon, hi ha una activitat fraudulenta i amb total manca de garanties sanitàries. En el tercer i quart, també és una activitat il·legal i que genera una competència deslleial als comerços degudament establerts. En tots els casos, les molèsties als banyistes són evidents.

Els sobiranistes i ecologistes eivissencs afirmen que no és el primer estiu en el que es produeixen aquest tipus d'excessos en platges de Sant Josep de sa Talaia, cosa que no excusa el Consistori, i que la situació d'aquest agost supera la d'altres anteriors. En el cas de ses Salines, ENE recorda a l'Ajuntament que s'ha de patrullar i intervenir com a la resta del municipi, encara que totes les concessions les administri la totpoderosa empresa Salinera Española SA, i que l'excés de gandules i para-sols no es pot permetre a cap quiosc, per gran o famós que sigui.

L'Entesa d’Eivissa (ENE) remetrà, demà, un escrit a l'Ajuntament de Sant Josep instant-lo a actuar i, un altre, a la Demarcació de Costes demanant que els seus inspectors comprovin les concessions de les platges d'aquell terme municipal, especialment les mencionades.