dimecres, 13 de febrer del 2013

L'Entesa d'Eivissa insta el Govern a fer un nou centre de salut a la ciutat d'Eivissa


Rebutja que el PP i el Govern vulguin estalviar amb l’atenció primària.

L’Entesa d’Eivissa critica durament el recent avís de la Conselleria de Salut del Govern de les Illes Balears sobre el manteniment del Centre de Salut Can Misses en l’edifici del Centre de Salut Vila, i deplora que el Govern de les Illes Balears i el PP pretenguin estalviar 33 milions d’euros en un camp tant prioritari com és el de l’atenció primària i la salut pública.

Els sobiranistes eivissencs denuncien que l’àrea de prestació de la ciutat d’Eivissa no es pot permetre que un mateix edifici aglutini per més temps dos centres de salut en un. Els sobiranistes i ecologistes eivissencs denuncien que el passi del Centre de Salut Can Misses a l’edifici del del Centre de Salut Vila, a l’avinguda Vuit d’Agost, era provisional mentre es feia la reforma i ampliació de l’Hospital de Can Misses. La salut pública a Eivissa no es mereix que un sol centre de salut segueixi constrenyit per l’increment de personal sanitari i usuaris que comporta la solució de “dos centres en un”, apunten des de l’Entesa d’Eivissa.

Per tant, el partit sobiranista eivissenc considera que és ben hora que la Conselleria de Salut busqui una solució dins l’àrea del nou Hospital de Can Misses, que hi cap, ateses les seues faraòniques dimensions; com a mínim, el conseller Sansaloni hauria d’instar l’Ajuntament d’Eivissa a la prompta cessió d’un solar per a l’erecció d’un nou centre de salut a la ciutat d’Eivissa. I, si pot ser, dins el nucli urbà, millor, per qüestions de mobilitat i proximitat.