dijous, 28 de juliol del 2011

Barceló i Cuesta alerten sobre les retallades pressupostàries en educació i cultura, critiquen el secretisme al respecte per part del Govern i anuncien mesures per a Eivissa


Aquest matí, Maurici Cuesta, secretari general de l'Entesa Nacionalista i Ecologista (ENE), i el portaveu parlamentari del PSM-Entesa, Biel Barceló, han comparegut en una roda de premsa a la seu d'ENE, en la qual han presentat als mitjans de comunicació les principals iniciatives parlamentàries pel proper període de sessions. A la vegada, han analitzat l'inici del nou Govern de les Illes Balears, en mans del PP.

Cuesta ha ofert ENE a tota la ciutadania d'Eivissa com a canal per fer arribar iniciatives parlamentàries, atès que el grup del PSM és l'únic existent, a part dels del PP i PSOE. "Aquelles persones que tenguin preocupació pel territori, la llengua, la identitat, l'ensenyament, l'estat del benestar, etc, tenen un grup únic per canalitzar les seues preocupacions, perquè no ho faran, òbviament el PP, ni el PSOE". A més, ha recordat que tot el seguit de posicionaments públics d'ENE des de les eleccions passades, demostren que aquesta formació està ben viva i que està al servei de la sobirania d'Eivissa, l'ecologisme i el progressisme.

En concret, ENE ha de presentar iniciatives en àmbits tant diversos com ensenyament, mobilitat, protecció del territori, llengua, finançament, etc. Entre d'altres, destaquen pels nacionalistes eivissencs, iniciatives perquè les Pitiüses comptin amb una delegació d'Ensenyament amb capacitat executiva; evitar una llei de mesures territorials específica per a Eivissa i que significaria una rebaixa en la protecció; garantir que el català sigui un requisit en l'accés a la funció pública; instar l'executiu a pagar els 20 milions d'euros que deu al Consell; demanar la transferència de les competències en matèria de promoció turística; aconseguir una llei del transport urbà i una del taxi que arregli els problemes de mobilitat existents.

Per la seua part, Barceló ha criticat la manca d'activitat del Govern (PP) des que va prendre possessió i que no ha posat en marxa cap mesura per potenciar la ocupació laboral i l'economia i sí, en canvi, ja ha presentat iniciatives contra la llengua catalana i la cultura. Ha alertat sobre les previsions de la Conselleria de Salut de treure les urgències dels centres de salut per intentar retallar econòmicament, mesura que significaria un col·lapse dels serveis d'urgències i tornar a saturar les urgències de l'Hospital Can Misses.

El secretari general del PSM-Entesa Nacionalista també ha denunciat que Bauzá demani a Madrid autorització per reduir els pressupostos en 380 milions d'euros i que encara no ha hagi plantejat a les Illes Balears. "Aquesta actitud provinciana de Bauzá i el PP és una manca de respecte als diputats, les institucions i la ciutadania, en general. ningú no sap ben bé què afectaran aquestes retallades, però atès el pes pressupostari d'Educació i de Sanitat, tot apunta a que aquestes conselleries es veuran afectades. "Això és inadmissible per al PSM i ENE perquè atempta contra l'estat del benestar que tant ens ha costat aconseguir".

A la vegada, Barceló ha mostrat tot el suport del PSM i del seu grup parlamentari a totes les iniciatives que l'Entesa li faci arribar sobre Eivissa.