diumenge, 10 de juliol del 2011

ENE critica que IB3 elimini els assessors lingüístics dels seus informatius

L’Entesa Nacionalista i Ecologista d’Eivissa (ENE) considera greu que els informatius d’IB3 deixin de tenir assessors lingüístics des de principis de juliol. El fet és greu perquè no es pot deixar un espai noticiari sense cap tipus de correcció lingüística i, per consegüent, la qualitat lingüística i informativa es poden veure ressentides.

Segons ha sabut ENE, la Universitat de les Illes Balears (UIB) no ha renovat el contracte que tenia signat amb l’ens radiotelevisiu balear (amb el que es duia a terme aquesta tasca) per mor del deute que acumula l'ens públic amb la UIB.

Així les coses, la responsabilitat de corregir els textos de informacions recaurà, ara, sobre cada redactor. I seran els redactors dels informatius els qui hauran de decidir per quin model lingüístic s’opta. Aquesta novetat s’afegeix al fet que fa dos anys ja que IB3 va deixar de comptar amb serveis lingüístics a Eivissa i a Menorca.

El grup parlamentari que representa ENE, PSM-IV-ExM-Més per Menorca, presentarà diverses iniciatives en el proper període de sessions perquè la direcció d’IB3 torni a comptar amb assessors lingüístics en els seus informatius.