dimecres, 28 de març de 2012

ENE recolza plenament la vaga del 29 de març i encoratja tota la societat a participar-hi

L'Entesa Nacionalista i Ecologista (ENE) recolza plenament la vaga del 29 de març i encoratja tota la societat eivissenca, fins i tot als empresaris, a exercir el seu dret de vaga i a manifestar-se en contra de la reforma laboral impulsada pel Govern de Rajoy.

ENE considera que la reforma laboral aprovada pel Govern espanyol del PP és el més gran atac als treballadors i treballadores que s'hagi fet en molt de temps. És sobretot una reforma que serveix per abaratir l'acomiadament; o el que encara és pitjor: inclou molt poques mesures que incentivin realment la contractació laboral per tal de lluitar contra l'atur. De fet, els mateixos responsables de Treball han reconegut que la reforma laboral no crearà llocs de feina.

Amb aquesta reforma laboral les condicions laborals (horaris, sous, tasques, etc) podran ser canviades pels empresaris cada cop que els vingui de gust. Els treballadors i treballadores no tindran cap més remei que acceptar-ho, o anar-se'n al carrer, o en el "millor" dels casos cobrar una minsa prestació d'atur. Els convenis laborals poden ser suspesos (teòricament amb una negociació prèvia, però a la pràctica qui decidirà serà només la part més forta de la relació laboral, és a dir, l'empresa).

Encara que sembli incongruent, ENE considera que el sector empresarial també ha de donar suport a la vaga, i no acceptem, per exemple que des de la PIMEEF facin una anti-crida en contra d'aquesta vaga la qual farà tirar enrere tot l'Estat sencer. No creiem que a mig termini a cap sector beneficiï la reforma, inclòs l'empresarial. Seria com el peix que es mossega la cua. Si amb la reforma els empresaris poden fer el que vulguin i la societat s'empobreix encara més i més (més aturats, amb menys prestacions, treballadors i treballadores cada cop amb els salaris més baixos), qui comprarà els seus productes, o qui farà ús dels serveis que ofereixin els empresaris que acomiaden sense més, o abaixen els sous al seu antull. Els empresaris tampoc no podran sobreviure, i no creiem que puguin viure només del comerç exterior.

Que ningú li estranyi que empresaris com Elena Montes Macías de l'empresa "Kill The Loop" s'hagin manifestat a favor de la vaga i donaran suport als treballadors i treballadores no obrint les protes de les seves oficines. No cal dir res més sobre la postura que els empresaris hauríem de tenir en aquest sentit.

Si els treballadors no tenen feina o tenen un salari de supervivència, no compraran, i si no compren, els empresaris no tindran a qui vendre els seus productes. Per tant, treuran els seus treballadors al carrer, els quals tampoc no podran ser consumidors: una roda que portarà a la societat a un col·lapse.

No oblidem tampco que l'Estat només tindrà pèrdues amb els subsidis d'atur, deixarà de rebre les cotitzacions a la seguretat social i d'IRPF dels treballadors, a més hauran de pagar rendes mínimes quan l'índex d'empobriment continui pujant. Ens reiterem que a mig-llarg termini aquest nou sistema ens acabarà d'enfornsar encara més.

La situació econòmica i social actual fa que sigui necessari prendre mesures laborals per millorar la productivitat, per simplificar l'excessiu ventall de contractes possibles, i sobretot mesures que incentivin la contractació i, per tant, la creació de llocs de feina. Però no serà aquesta reforma laboral que ho aconseguirà, d'això des d'ENE n'estem completament segurs. Aquesta reforma fracassarà en el seu hipotètic objectiu de lluitar contra l'atur, perquè és fals que aquest sigui el seu objectiu real. En canvi, sí servirà per allò pel que ha estat feta: afeblir la posició del treballador/a.

Aquests són motius més que suficients per donar suport a la vaga general convocada pels sindicats el dijous 29 de març. Per això, ENE/PSM-Entesa us convida a participar d'aquesta vaga, no només com a treballadors/es, també com a consumidors/es, coma usuaris/àries dels serveis públics, etc... A les 18:30 hores tots i totes els eivissencs ens hem de trobar al passseig de s'Alamera (Vara de Rey), per tal de reivindicar els nostres drets.

Ara més que mai, hi hem de ser, perquè aquesta serà una de les moltes lluites que en els pròxims mesos i anys haurem de fer.

1 comentari:

Raimon Bono i Iranzo ha dit...

Imagine que voleu dir que li doneu suport, no que la recolzeu (on es pot recolzar una vaga, a la tauleta de nit?)
Bé, jo també li vaig donar suport. Quina mani més gran, eh!