dijous, 31 de maig del 2012

ENE lamenta l'aprovació d'una llei més d'urbanisme a la carta del PP


Els ecologistes eivissencs deploren un nou intent per urbanitzar ses Variades i un nou servei del PP als interessos d’Abel Matutes.

L’Entesa d’Eivissa (ENE) lamenta que el Parlament de les Illes Balears aprovàs, el dimarts, el projecte de llei de mesures urgents per a l'ordenació urbanística sostenible, presentat per la Conselleria de Medi Ambient del Govern de les Illes Balears, en mans del PP. Contra aquesta iniciativa, el grup parlamentari PSM-IV-ExM havia presentat unes 45 esmenes, amb les quals bàsicament es demanava la supressió de la majoria dels articles i la retirada del projecte. Aquestes foren defensades en el debat pel portaveu parlamentari en temes territorials, Antoni Alorda, qui rebutjà enèrgicament la proposta del PP, alhora que demanà que es retiràs el terme “sostenible” del títol per incompatibilitat de la proposta conservadora amb aquest concepte.

Maurici Cuesta, secretari general dels sobiranistes i ecologistes eivissencs critica l’urbanisme a la carta que segueix fent el PP cada vegada que té majoria absoluta a alguna cambra legislativa o administració pública. En aquest sentit, Cuesta denuncia que la majoria del PP hagi aprovat una esmena perquè es puguin urbanitzar ses Variades i altres sòls desclassificats per les DOT, i critica que el PP eivissenc sempre pensi en la manera de com urbanitzar més, mai en protegir territori o desclassificar, a més de beneficiar persones destacades del seu entorn, com és el cas de les empreses d’Abel Matutes.

L’Entesa d’Eivissa (ENE) també deplora que es pugui construir en ANEI, la immediata conversió en sòls urbans del assentaments rurals (sense tenir en compte il·legalitats o altres assumptes). A més, lamenta un altre atac contra el patrimoni històric eivissenc, en permetre una nova delimitació dels conjunts històrics.

Cuesta, a més, ha criticat que el PP d’Eivissa hagi intentat modificar el PTI a través d’aquest projecte, qüestió que Bauzá ha impedit, encara que augura que ho tornaran a provar a través d’una iniciativa legislativa del Consell o una altra iniciativa similar. “Com sempre, el PP eivissenc fent urbanisme a la carta; beneficiant uns pocs i perjudicant uns molts, començant pel territori”.

La majoria de les 45 esmenes presentades pel grup parlamentari PSM-IV-ExM en demanaven la seua supressió perquè la llei significaria més creixement territorial i no té res de sostenible, al contrari, retrotreu Eivissa a un model obsolet i que va en detriment del territori i del turisme.