dijous, 24 de maig del 2012

ENE rebutja l'intent del PP de criminalitzar els estudiants universitaris



La coalició a la qual pertany ENE (PSM-IniciativaVerds-Entesa) remarca que allò preocupant són les retallades que compliquen la situació dels estudiants, i insta el Govern Bauzá a reflexionar sobre el clima que està creant

L'Entesa Nacionalista i Ecologista (ENE) junt amb la seva coalició PSM-IniciativaVerds-Entesa es manifesta a favor de la llibertat d’expressió i rebutja l’intent, per part del PP, de criminalitzar genèricament les massives mobilitzacions dels darrers mesos en defensa de l’educació i la sanitat públiques, a favor de la llengua pròpia del país i en contra de les retallades del Govern de José Ramón Bauzá. Particularment, rebutja l’intent de criminalització dels estudiants universitaris que varen protestar dimarts a l’edifici de la Conselleria d’Educació.

Des de la coalició PSM-IV-ExM comprenen el malestar social existent per la situació econòmica i social i per les polítiques de desmantellament de l’estat del benestar. Insisteixen que, en el cas de les protestes de la comunitat educativa de dimarts, allò rellevant i preocupant són les retallades del Govern en l’àmbit educatiu, i concretament en l’àmbit universitari: increment de taxes acadèmiques, disminució de les beques, etc. Aquestes retallades compliquen notablement la situació dels estudiants universitaris, i provoquen que alguns d’ells no puguin continuar endavant amb els seus estudis.

La coalició denuncia el clima que està creant el PP amb les mesures que adopta i amb la manera intransigent com ho fa (en aquest sentit, rebutja les impresentables declaracions recents tant del conseller Delgado com del ministre Wert contra els estudiants); i demana al Govern que hi reflexioni, que cerqui consensos en comptes de confrontació, que abandoni les provocacions, l’arrogància i la unilateralitat i que deixi de magnificar de manera irresponsable les polèmiques amb els manifestants.

Finalment, la coalició nacionalista i ecosocialista remarca que no condemna l’entrada pacífica en edificis públics, i posa de manifest que aquestes formes de protesta han estat relativament habituals els darrers anys quan hi ha hagut mobilitzacions, i no han generat una gran polèmica. Així mateix, recorda que sempre ha rebutjat qualsevol extralimitació o agressió, vengui d’on vengui, i per això insta el Partit Popular a rebutjar l’actitud de la cap de gabinet de la Conselleria d’Educació, que va agredir físicament almanco a un dels estudiants que protestaven (tal i com es veu clarament a un dels vídeos que s’han fet públics).