dilluns, 4 de juny del 2012

La campanya electoral a la presidència del PP balear del President Bauzà, l'hem de pagar entre tots?


Des de l’Entesa-Eivissa (ENE), volem denunciar les despeses públiques en matèria de seguretat que està generant la campanya electoral del senyor José Ramon Bauzà per aconseguir la presidència del seu partit a les Illes Balears. El passat cap de setmana va visitar a Eivissa diferents seus del PP.

Ni els sufragis d’àmbit estatal, ni els d’àmbit autonòmic o local, ni les eleccions sindicals ni cap elecció corporativa han de suposar mai, ni tanta tensió, ni el desplegament desproporcionat en recursos públics sense precedents, com els que s’estan produint per a les eleccions en aquest partit polític. La despesa diària supera els 5.000€ a les diverses administracions, sobretot la central, qui aboca efectius policials sense cap mesura. Dissabte passat dia 26 de maig, fins i tot van enviar un helicòpter des de Palma de la Unitat Preventiva de Reacció (UPR), només perquè una cinquantena de persones s’havien manifestat pacíficament davant de l’entrada de la seu del PP a Vila.

Les despeses en seguretat de la campanya d’un candidat particular d’un partit particular ha de ser assumida pel candidat o pel partit, però no pel conjunt de la ciutadania. Hi ha empreses privades que pagades pels populars farien millor aquesta feina, a més de resultar més econòmica, que els cossos d’elit de la Policia nacional o Guàrdia Civil.
La ciutadania ha de saber i no ha de confondre les visites que ens fa en Bauzá, no totes són en qualitat oficial, allò que fa moltes vegades el PP, és fer visites no oficials per alimentar alguns mitjans de comunicació.

El PP balear hauria d’haver organitzat la seva campanya particular de manera que no generés cap despesa a la ciutadania, en comptes d’anar retallant en sanitat i educació. Si un candidat no pot sostenir econòmicament la seva campanya, no sembla mereixedor de confiança i se n’hauria de poder votar un altre.

ENE, a través del diputat de COMPROMÍS-EQUO, en Joan Baldoví, ha enviat a la Mesa del Congrés dels Diputats una pregunta referent al desproporcionat desplegament policial ocorregut el passat dissabte a Eivissa. ENE demana comptes d’aquest desplegament, i la seva justificació, el per què un helicòpter? Donat que es tracta d’un acte no oficial, qui ha de pagar les despeses de seguretat? Evidentment que hauria de ser el propi PP. És el PP, amb les seves politiques contra la llengua, l’ensenyament i la sanitat qui està fent que la población, indignada, surti al carrer per mostrar-li el seu enuig i repulsa.