divendres, 29 de juny del 2012

PSM-Entesa preguntarà al conseller Bosch sobre els motius de la supressió de l’oferta pública d’FP d’imatge per al diagnòstic


Demanen al conseller si s’ha inhibit en la decisió com a part interessada ja que a partir d’ara només les impartirà el col·legi privat del qual era director. Així mateix consideren un despropòsit i una despesa innecessària la nova carta sobre opció lingüística.

El grup parlamentari PSM-Entesa ha presentat una pregunta al conseller d’Educació, Rafel Bosch, perquè justifiqui l’eliminació d’una oferta de grau superior de formació professional, la d’imatge per al diagnòstic, que ha impartit durant 10 anys l’IES Josep Maria Llompart, amb prou èxit i amb perspectives de sortides laborals per als alumnes. De fet, per al curs 2012-13, la demanda havia estat molt exitosa, amb 110 sol·licituds amb només dos dies d’obertura de matrícula. La coalició considera impresentable que, amb les actuals circumstàncies, s’elimini formació professional d’interès, amb una contradicció flagrant amb les declaracions retòriques del conseller en favor de la formació professional (viatge a Suïssa inclòs).

La coalició també demana al conseller sobre la seva participació personal en aquesta decisió ja que entenen que li pot ser d’aplicació el deure d’abstenció en expedients en els quals hi estigui relacionat. La coalició apunta la relació de Bosch amb el fet que, per primera vegada, enguany el col·legi Luís Vives, del qual ell és director en excedència, oferirà aquest grau superior, beneficiant-se, per tant, de la desaparició de l’oferta pública.

Des del PSM-Entesa (ENE) denuncien que el curs privat suposarà un increment del cost per a l’alumne de més d’un 6.000%, de 80 € a més de 5.000.


La Conselleria, obcecada en crear enfrontament lingüístic

Per altra banda, la coalició denuncia l’obcecació de la conselleria per fer canviar de criteri lingüístic als pares i en mantenir l’enfrontament amb la comunitat escolar. El grup parlamentari demanarà a la Conselleria el cost de les cartes que ha enviat directament als pares, en comptes de fer servir el conducte habitual de les escoles, i demana a Rafel Bosch que escolti més, que faci entrar en raó al president i abandoni les provocacions i el clima d’enfrontament que ja ha conduït a un anunci de vaga a principis de curs.