divendres, 13 de juliol del 2012

ENE aposta per mantenir el trànsit marítim amb Formentera en l’actual ubicació

Davant el debat sorgit sobre on s’ha d’ubicar al port d’Eivissa l’atracament de les barques amb origen i destinació a Formentera, arran de l’ampliació del port eivissenc, l’Entesa d’Eivissa (ENE) aposta perquè es mantengui la ubicació actual, és a dir, al moll de ponent.

Hi ha diversos motius per formular aquesta proposta: és la que consumeix menys territori perquè la ubicació i l’estació marítima ja existeixen; permet combinar el desembarcament i embarcament de passatgers, mercaderies i vehicles; disposa d’una bona sortida rodada, l’actual, cap a la ciutat i les carreteres que hi arriben; permet als formenterers desembarcar a peu a la ciutat d’Eivissa, un dret que sempre han tengut i que ENE defensa que tot passatger hauria de tenir en una ciutat portuària tan preciosa com Eivissa; és assumible perquè l’Autoritat Portuària de Balears encara no ha tancat la remodelació de la façana marítima del port d’Eivissa; no causa molèsties als vesins.

Els sobiranistes eivissencs entenen que les tres postures que es mantenen presenten dificultats. La ubicació al martell ocasiona molèsties a vesins i vianants. La del moll comercial nord, allunya els passatgers formentereres del centre d’Eivissa i obliga a construir una estació marítima i portar-hi serveis, com taxis, etc. La de les plataformes del Botafoc encara està més allunyada.

L’Entesa d’Eivissa (ENE) critica la indefinició de l’Ajuntament d’Eivissa i de l’Autoritat Portuària de Balears, així com el silenci del Consell d’Eivissa. Respecte el consistori eivissenc, els sobiranistes i ecologistes eivissencs prenen nota del mètode de Sánchez-Jáuregui (consulta a les entitats) i li exigiran futurament aquesta línia en properes polèmiques. Ara bé, el millor que es pot fer per consultar la ciutadania és fer un referèndum. Tendrà prou esperit democràtic?