dijous, 19 de juliol del 2012

ENE arremet novament contra l'Ajuntament d'Eivissa amb motiu de la campanya publicitària il·legal autoritzada

L'Entesa d'Eivissa (PSM-Entesa) presenta noves al·legacions davant la denúncia interposada a l'Ajuntament d'Eivissa el passat 05/07/2012.

ENE continua insistint en la retirada immediata de la campanya publicitària il·legal que l'empresa de begudes Bacardi manté per tots els carrers d'Eivissa i Sant Antoni de Portmany i a un gran nombre d'autobusos urbans i interurbans, sota el lema "Diverteix-te a Eivissa bevent rom".

De la denúncia presentada el passat 5 de juliol a l'Ajuntament d'Eivissa i el 10 de juliol davant del Consell Insular d'Eivissa, encara l'Executiva del partit, no ha rebut cap resposta. En qualsevol cas, membres d'ENE especialitzats en temes jurídics, han trobat normativa de sobra per tal de continuar amb les actuacions judicials contra l'Ajuntament i Consell.

Avui mateix s'han presentat noves al·legacions per tal d'incorporar noves lleis les quals deixen en evidència la il·legalitat de l'autorització de l'Ajuntament.

ENE manté que el missatge que s'està difonent és prou greu com per fer les actuacions que siguin necessàries. Aquest cop contraataquem al consistori de Vila amb la Llei 25/1994, article 10.2 on s'assenyala tota una sèrie tota una sèrie de limitacions de caràcter argumentari, com ara que la publicitat no podrà associar el consum d’alcohol a una contribució del gaudi i la diversió, l’èxit, o tenir un efecte estimulant pel jovent. També la La legislació espanyola incorporà la directiva europea 89/522/CEE, la qual defineix com a il·lícita la publicitat de begudes alcohòliques que fomentin comportaments perjudicials per a la salut o la seguretat de les persones, ni donar la impressió que el seu consum contribueix a divertir-se més. Per acabar La Llei 16/2006, de 17 d’octubre, de Règim Jurídic de les llicències integrades d’activitat de les Illes Balears, al seu article 44.3 diu que per tal de protegir als menors d’edat, la publicitat referent a drogues i trastorns addictius queda prohibida en qualsevol forma de promoció o publicitat la qual inciti a les persones menors de manera directa o indirecta al consum de begudes alcohòliques mitjançant avantatges (el divertiment a Eivissa prenent aquest rom).

Des d'ENE esperem una resposta oficial per tal d'iniciar el procediment judicial en cas de no retirar la campanya immediatament. També informen que estem mantenint tasques de coordinació amb diferents associacions que s'ocupen dels temes de drogoaddiccions i alcoholisme, així com de les víctimes d'accidents de trànsit.