divendres, 17 d’agost del 2012

ENE insta l'Ajuntament d’Eivissa a controlar l'ocupació de la via pública

L’Entesa d’Eivissa (ENE) demana a l’Ajuntament d’Eivissa que revisi les terrasses dels establiments que tenen una autorització per a l’ocupació de la via pública, especialment pel que fa al nucli històric de la ciutat. En el que es porta d’estiu, la formació sobiranista i ecologista eivissenca ha rebut diverses queixes en aquest sentit, havent-ho comprovat en molts de casos.

Es dóna la situació que molts establiments ocupen (amb taules i cadires, o expositors) més espai de l’autoritzat i pel que les empreses paguen les seues taxes. En alguns carrers i places costa passar-hi, com és el cas de moltes vies del barri de la Marina i els voltants del port. A aquesta situació cal afegir-hi la pressió afegida dels recentment recuperats “relacions públiques” dels bars del carrer de Barcelona, que aturen vianants, quan no els molesten, directament.

A més, els sobiranistes eivissencs denuncien que la situació es doni en carrers de recent conversió a tràfic de vianants, com és el cas del carrer de Miquel Gaietà Soler (que porta a la plaça des Parc des del carrer de Joan Xico). Resulta trist veure que la lloable intenció de guanyar espai per a la ciutadania es veu retallada per l’excés d’ambició d’algun establiment.

ENE recorda la batlessa d’Eivissa que en el darrer Ple celebrat un vesí de la Marina es queixà d’aquest assumpte i que ella es comprometé a anar-hi a comprovar-ho. O no se n’ha enrecordat, o ha sorgit poc efecte la visita en qüestió. La via més senzilla és que la batlessa ordeni la Policia Local a controlar els espais i que es posin les sancions corresponents i que s’obrin els expedients que pertoquin, que poden conduir fins a una revocació de l’autorització.

L’Entesa d’Eivissa (ENE) demana a l’Ajuntament d’Eivissa que aprofiti la fi de la temporada per revisar els espais concedits a ocupació de la via pública (excessius en molts casos) i que els ajusti per poder fer compatible el pas dels vianants amb la les expectatives dels establiments.

2 comentaris:

Asociación de Vecinos ha dit...

Bien !!!! Ens interessa molt, moltes gràcies ENE, és molt important per al nostre barri !!!!

Asociación de Vecinos ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.