dimecres, 12 de setembre del 2012

ENE valora molt positivament l’èxit de participació de la manifestació independentista celebrada, ahir, a Barcelona



L’Entesa d’Eivissa (ENE) fa una valoració molt positiva de la manifestació convocada, ahir, per l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), amb el lema “Catalunya, nou estat d’Europa”. L’altíssima assistència congregada, amb gairebé 2.000.000 de persones, el to reivindicatiu pacífic i democràtic, i la pluralitat de persones assistents. Així mateix, s’alegra que una representació de partits i entitats de les Illes Balears hi assistissin col·lectivament, sota una pancarta que duia per nom “Illencs pels Països Catalans”. ENE va estar representada per membres de la Federació PSM-Entesa Nacionalista.

Per a l’Entesa d’Eivissa és una mostra de salut i normalitat democràtica que un poble demani la seua llibertat col·lectiva i ho faci d’una forma massiva i sense entrar en conflicte amb altres pobles. Les normes bàsiques de la democràcia passen per reconèixer el dret a l’autodeterminació de qualsevol poble, cosa que es demanà ahir, a Barcelona. Queda palès que les polítiques recerntralitzadores que han practicat diversos executius espanyols, com l’actual de Rajoy, no fan més que produir més persones que se senten incòmodes a l’Estat espanyol i que anhelen la sobirania per a la seua nació.

Els sobiranistes i ecologistes eivissencs també es congratulen per les mostres de solidaritat dels assistents a l'acte institucional de la Diada Nacional de Catalunya, celebrat al parc de la Ciutadella, cap a les Illes Balears i el País Valencià pels «atacs» al català que donen els governs del PP en aquests llocs.

ENE espera que aquest desig dels catalans arribi a bon port, i que es pugui extendre, algun dia a eivissencs, formenterers, mallorquins i menorquins. L’alliberament de qualsevol poble de l’Europa Occidental és un alicient per a Eivissa i la resta de les Balears. A la vegada, els sobiranistes i ecologistes eivissencs insten el PP a no posar-se nerviós d’avantmà, a deixar-se de postures immobilistes i retrògrades, i a acceptar el posicionament democràtic del poble de Catalunya, sigui iniciant una negociació entorn un pacte fiscal, una segregació, o la celebració d’un referèndum.