divendres, 4 de gener del 2013

L'Entesa d'Eivissa critica les dades d'atur que Bauzá vol endolcir

Nou Diari: "Entesa d’Eivissa: “144.100 persones aturades evidencia que cal un canvi radical de política econòmica”".

Nou Diari: "Entesa considera falses les dades de l’atur i assegura que es perd ocupació"

Les xifres es tanquen amb la major mitjana d’atur registrat des que començà la crisi.

El balanç mitjà d’atur registrat a Balears no deixa de créixer i es situa en 87.540 persones, que suposa un creixement superior al 5% en relació a l’any anterior.

Qualsevol baixada de les xifres d’atur és positiva, i per això l'Entesa d'Eivissa es felicita que hi hagi persones que en el mes de desembre hagin pogut treballar, encara que sigui uns dies. No obstant això, la dada de 95.835 persones en atur registrat (sense comptar els fixos discontinus) és indicativa del fracàs de les polítiques de retallades del Govern de Bauzá.

La baixada mensual del -0,56% (-542 persones) i la variació interanual del -2,30% (-2.252 persones) es correspon amb el fenomen del cansament de moltes persones en atur –especialment de llarga durada– que no renoven la demanda d’ocupació davant les nul·les expectatives de rebre una oferta de treball. No obeeix a una dinàmica de creació d’ocupació, ans al contrari. Les dades d’afiliacions a la Seguretat Social indiquen que, a Balears, la dinàmica de destrucció d’ocupació és ben present: 10.948 persones menys que el mes passat (-3,10%) i una baixada anual del 2,51% (-8.884).

Els efectes de les retallades dels governs del PP es visualitzen encara millor si es parla de mitjanes anuals d’atur registrat. La conclusió és que el primer any complet de Govern de Bauzá es tanca amb la major mitjana d’atur registrat des de que començà la crisi.