dilluns, 25 d’abril del 2011

L’Entesa critica el bipartidisme dels grans partits estatals, la manca d’esperit democràtic del PP i demana un debat de tots els candidats al Consell i al Parlament

Així les coses, des de la formació d’esquerres, nacionalista i ecologista s’ha de criticar que el candidat al Consell del PSOE s’adreci només al del PP, Vicent Serra, i que deixi de banda les altres formacions. Ara bé, molt més sancionable és la manca d’esperit democràtic del partit conservador en negar-se a participar en un debat a múltiples bandes a IB3 Ràdio (convocat per al dia 27) o a la cadena SER. Com sempre, els “populars” eivissencs fan gala d’una sensibilitat democràtica nul·la perquè fa moltes campanyes i precampanyes que es neguen sistemàticament a debatre les seues propostes amb altres formacions polítiques d’Eivissa. En aquest sentit, des d’ENE es demanen què deuen voler amagar des del PP.

Des de l’Entesa Nacionalista i Ecologista d’Eivissa (ENE) fa anys que es critica el bipartidisme que s’està estenent en la política a Eivissa i a totes les Illes Balears. Aquest fet, fomentat per PP i PSOE, és molt negatiu des del punt de vista social i polític, atès que mira de silenciar la pluralitat que existeix en la societat eivissenca. De fet, l’eclosió de diverses formacions polítiques des del 2007 respon a una resposta negativa a aquest bipartidisme.

En aquest sentit, des d’ENE es demana que es duguin a terme debats entre tots els candidats al Consell d’Eivissa i al Parlament de les Illes Balears. Des d’un punt de vista cívic i polític, clar està, seria molt positiu que les formacions polítiques que concorren a les eleccions del 22 de maig poguessin explicar les seues propostes davant un auditori i l’audiència pública, enfrontant-les i debatent-les. Des de l’Entesa es mostra la predisposició a participar en qualsevol debat obert a totes les candidatures, sigui organitzat per un mitjà de comunicació o alguna entitat social. Des d’ENE es confessa una sana enveja per la celebració, a Formentera, d’un debat d’aquestes característiques convocat per la Comissió de Festes de Santa Maria i per l’Obra Cultural Balear.

La ciutadania d’Eivissa és intel·ligent i requereix de més debats per les properes eleccions i menys “desembarcaments” de candidats com el que es produí, ahir, per exemple, en les festes de Sant Jordi, o en el Dia del Llibre, quan molts candidats i candidates passegen per aquestes celebracions sense haver-ho fet mai.