diumenge, 26 de juny del 2011

ENE durà a terme un congrés de renovació el proper 1r d’octubre

El màxim òrgan de l’Entesa Nacionalista i Ecologista d’Eivissa (ENE) entre congressos, l’Assemblea de Militants i Simpatitzants, reunida ahir a l’Espai Cultural Can Ventosa, decidí convocar un congrés ordinari per a la propera tardor, concretament el dia 1r d’octubre, dissabte.

En l’assemblea d’ahir, els militants i simpatitzants assistents analitzaren i valoraren els resultats electorals del passat 22 de maig, considerats baixos oi humils, encara que dignes. A la vegada, es considerà que fou tot un encert presentar-se pel caràcter revulsiu que això ha significat sobre el partit després d’una època en la qual ENE va estar més pendent de la gestió des de les institucions, d’intentar que ExC funcionés o, d’estar simplement, massa subsumits en coalicions preelectorals. A més, des de l’Entesa es valora positivament la nova etapa que ja s’ha encetat, amb més presència pública i mediàtica. També s’analitzà que ha quedat com la única formació d’Eivissa que defensa la seua identitat i territori des d’una òptica d’esquerres, i aquest és l’espai que des d’ENE s’intentarà representat per evitar que quedi orfe, més amb l’aclaparadora victòria del PP i el tristíssim escenari bipartidista que ha quedat a les institucions.

Encara que el congrés s’havia de celebrar estatutàriament, i de forma ordinària, els nacionalistes i ecologistes eivissencs han considerat que s’ha de convocar amb més raó, atesos els resultats electorals i el fet de quedar-se fora de les institucions, per molt que aquesta situació no els preocupi perquè ja hi passaren (1995-1999) i sobrevisqueren i en sortiren enfortits.

En aquest congrés, l’Entesa portarà a debat una ponència política i estratègica i una d’organització. En la primera s’afrontarà la necessària renovació del partit per poder ser més útil per a la societat eivissenca i, sobretot, per aconseguir que el nacionalisme d’esquerres i l’ecologisme tornin a ser presents a les institucions i determinin les polítiques futures. Noves formes de ser en la societat hauran de ser-hi presents perquè des d’ENE es considera que s’ha pres nota dels aspectes més interessants del moviment dels indignats i del 15M. La defensa de les senyes d’identitat d’Eivissa, la cohesió i la justícia social i la protecció del territori hauran de plantejar-se per al segle XXI, en el cas d’un partit fundat el segle XX.

Necessàriament hi haurà una renovació en la Comissió Executiva. El secretari general actual, Maurici Cuesta, ha anunciat la seua disposició a continuar sempre i quan es confirmi el que ha succeït des de la precampanya: l’existència d’un grup de gent amb ganes i idees renovades i que estan dispostes a treballar per ENE i pel nacionalisme i ecologisme a Eivissa.

Finalment, hi haurà una ponència organitzativa amb la qual s’adaptaran els estatuts i l’organització del partit als temps actuals.